Emberéletekkel „matekoztak” a SkyNews műsorában, az izraeli szóvivőnek a szava is elakadt (Videó)

2023. november 25. 14:25

„Véralgebrát” játszott az izraeli kormányszóvivővel a brit műsorvezető, aki szerint azért ad Izrael három palesztin foglyot egy izraeli túszért, mert kevesebbet érnek nekik a palesztin életek.

2023. november 25. 14:25
null

Botrányos beszélgetésre került sor csütörtökön a brit Sky News csatornán. Kay Burley, a csatorna reggeli műsorának műsorvezetője Ejlon Lévivel, az izraeli kormány szóvivőjével készített interjút annak apropóján, hogy életbe lépett a tűzszünet Izrael és a Hamász között.

Olvasóink emlékezhetnek: a négynaposra tervezett fegyvernyugvás kulcsfontosságú eleme az a megállapodás, miszerint a Hamász 50 izraeli túszt enged szabadon, cserébe 150 Izraelben fogva tartott palesztin börtöntöltelékért.

Burleynek azonban nem tetszettek az arányok, ezért a következő kérdést tette fel Lévinek: „Reggel egy túsztárgyalóval beszéltem. Ő összehasonlította az 50 foglyot, akiknek a szabadon engedését a Hamász ígérte, azzal a 150 palesztin fogollyal, akikről Izrael azt mondta, hogy szabadon engedi őket. Szóval összehasonlította a számokat.

Nem gondolja Izrael, hogy a palesztin életek ugyanannyit érnek, mint az izraeli életek?”

Lévi egy másodpercnyi döbbent szünet után jelezte: nem Izrael akar több palesztint adni egy izraeli fogolyért, hanem a Hamász. „Ha megtehetnénk, hogy egy foglyot adjunk minden egyes túszért, nyilvánvalóan így tennénk” – ajánlotta a műsorvezető figyelmébe.

„Tényleg felháborító azt feltételezni, hogy az, hogy hajlandóak vagyunk több terrorizmus miatt elítélt foglyot szabadon engedni, mint ahány ártatlan gyermekünket visszakapjuk, valahogy azt jelenti, hogy nem érdekelnek minket a palesztin életek. Ez igazán gusztustalan vád” – mondta Lévi.

Ezt is ajánljuk a témában

A szóvivő az X-en (korábban Twitter) az interjú kapcsán később úgy fogalmazott, ez volt „az első kérdés, amitől elakadt a szavam – de csak egy másodpercre.”

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 03:40
Folyik a Mandiner kommentoldalán is a hazugságokra épülő anti-szemita kampány. Az egyik hamis állitás szerint a bebörtönzött arabok ártatlan bárányok lennének. Izrael demokrácia, a Közel-Kelet egyetlen jogállama. Izraeli börtönbe nem lehet "csak úgy" bekerülni, Valamit ahhoz el kell követni. Az izraeli börtönökben több ezer arab van, mindegyik vagy robbantott, vagy késelt, vagy utcaköveket és Molotov-koktélokat hajigált civil járókelőkre és/vagy rendőrökre.
Sámson
2023. november 25. 19:36
Elmondom azok kedvéért, akik nem tudják, hogy "palesztin nép" olyan nincsen! Palesztina volt a terület gúnyneve (jelentése: megszállt terület) a zsidók szétszóratása után az első században, ahol zsidók, kevert arab-mohamedán lakosság és keresztények laktak. A mohamedán valláson belül is feszülnek ellentétek, már Mohamed vezetőjük halála után két részre szakadt a vallás a nagy gyűlöletben, ugyanis nem tudták Mohamed utódlásának kérdését egységesen eldönteni. Ami egyesíti ezeket a vad, egymást is gyűlölő arab-mohamedán népeket: az a mélyről jövő antiszemitizmusuk, ami Hitlert is jellemezte. Természetesen a zsidók mellett a Nyugatot is gyűlölik, USA-t, Európát a szemükben lenézett söpredék lakja, akik nem ismerik a Nagy Fényes Prófétát, Mohamedet, és a törvényét, az egyigaz sairát. Az európai szőke nőket megerőszakolják, hogy arab gyermeket szüljenek, akik füle nyitott a Nagy Fényes Próféta szavaira, értsd muszlim dzsihádisták lesznek.
Sámson
2023. november 25. 19:20
Megint egy buta riporternő.
Tommaso
2023. november 25. 16:43
A számtan: A világban kb NÉGY MILLIÓ km2-n van húsz db arab állam. Zsidó állam csak egy, és ők mindössze ezen a 25.000 km2-n szeretnének békében, nyugalomban élni. DE AZ ARABOK nem hagyják, nekik minden kell. Most Izrael területe, néhány éven belül pedig az európaiaké. Ezért érthetetlen a sok, Izraellel szemben, az iszlamista terroristák mellé álló jobboldali kommentelő ( ÖNGYILKOS VISELKEDÉSE).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!