A Reuters tagadja, hogy előzetesen tudott volna a Hamász terrortámadásáról

2023. november 09. 15:57

Állításuk szerint a fényképeket két gázai szabadúszó fotóstól szerezték, akik viszont október 7-én reggel épp a határon tartózkodtak.

2023. november 09. 15:57

A Mandiner csütörtökön megírta, hogy csak most kezdtek el foglalkozni a sajtóban azzal a ténnyel, hogy mit keresett több fotóriporter is október 7-én pont azon a helyszínen, ahol a Hamász terroristái betörtek Izraelbe és tömegeket mészároltak le. A világ vezető médiumai, köztük az AP, a CNN, a The New York Times és a Reuters által közzétett fotók közül jó néhány aggasztó kérdéseket vetett fel.

A Reuters azonban tagadja, hogy előzetesen tudott volna a Hamász október 7-i izraeli támadásáról.

„A Reuters kategorikusan tagadja, hogy előzetes tudomása lett volna a támadásról, vagy hogy újságírókat építettünk volna be a Hamászhoz október 7-én” – írta a hírügynökség. A lap közölte, hogy a munkatársaik nem tartózkodtak a terrortámadás helyszínein. Azt azonban elismerték, hogy két gázai szabadúszó fotóstól szereztek fényképeket, akik viszont október 7-én reggel valóban a határon tartózkodtak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GIL COHEN-MAGEN / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. november 09. 17:46
Én meg egy szavát sem hiszem a soros csicskáknak.
victory
2023. november 09. 17:42
Fesztiválozó újságírók
zakar zoltán béla
2023. november 09. 17:39
CÜÁÉ jeje!
macskusz-4
2023. november 09. 17:11
Azért vannak jóemberek is, a hülye Gelencsér meg most sem tudja, hogy mi történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!