Soros György több millió dollárral támogatja az Izrael elleni erőszakra felhívó szervezeteket

2023. október 29. 21:48

Mintegy 15 millió dollárt kaptak olyan szélsőbaloldali csoportok, amelyek Izrael eltörlését követelik.

2023. október 29. 21:48

Soros György amerikai spekuláns 2016 óta több mint 15 millió dollárral támogatott az elmúlt években olyan szervezeteket, amelyek nyíltan Izrael-ellenes tüntetéseket szerveznek – írta a New York Post.

A Nyílt Társadalom Alapítvány szerint, a hálózata 13,7 millió dollárt adományozott olyan szervezeteknek, amelyek indokoltnak tartják a Hamász véres támadásait. Továbbá a Nyílt Társadalom Alapítvány 2018-ban hatvanezer dollárt adományozott a New York-i Arab–Amerikai Szövetségnek,

amely részt vett annak a brooklyni tüntetés szervezésében, amelyen Izrael eltörlését követelték október 21-én.

Az alapítvány további 800 ezer dollárt adományozott az Izraeli Arab Kisebbségi Jogok Jogi Központ nevű szervezetnek is, emellet pedig több másik gyűlöletkeltő szervezet is részesült támogatásban például a Jewish Voice for Peace és az If Not Now, ezek 650 ezer, illetve 400 ezer dollárhoz jutottak hozzá. A szervezetek tagjai amelyek tagjai az október 7-ei mészárlás óta gyűlöletet szítanak a tüntetéseken, többek között tagjaik a tüntetők között voltak, akkor is, amikor azok

október 18-án betörtek a Capitoliumba.

Előbbi szervezet honlapján az olvasható, hogy „az izraeli apartheid és megszállás – és az Egyesült Államok bűnrészessége ebben az elnyomásban – a forrása minden erőszaknak.”

Dan Schneider, a Médiakutató Központ konzervatív megfigyelő csoport alelnöke elmondta, hogy „Soros György és fia, Alex régóta támogatják a világ legradikálisabb szervezeteit, ezek közé tartoznak a Hamász-párti szervezetek is, amelyek a legborzalmasabb erőszakot támogatják. Soros György úgy tűnik, nagyon eltökélt, hogy továbbra is támogatja az olyan antiszemita szervezeteket, amelyek fel akarják forgatni a nyugati civilizációt” – tette hozzá. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép:  Eric Piermont / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2023. november 01. 12:09
"szeekely 2023. október 30. 03:17" Egész kommentedből árad, hogy Soros embere vagy, álcázd jobban, ha közben azt írod, hogy nem szereted Sorost, kiscsibe! Soros fajának patkánya.
nasi12
2023. október 31. 10:48
Brüsszel is tolta a pénzt, ezerrel a Hamasznak, sőt olyan vízvezeték csöveket is küldtek, amiből rakétákat is tudtak gyártani!
Gonella
2023. október 30. 20:56
azt mondják aki bírálja sorost, az antiszemita. azt mondják aki izrael mellett van, háborús bűnösöket és agresszorokat támogat. hogy is van ez most?
zakar zoltán béla
2023. október 30. 11:11
A Kiskápó-Középkápó-...Vénkápó...1944./1998. CBS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!