Kitört a háború a berlini iskolákban is: a diákok a Hamászt éltetik és zsidóznak, a tanárok tehetetlenek

2023. október 12. 08:50

Elképesztő állapotok uralkodnak Németországban az iskolákban az izraeli események miatt.

2023. október 12. 08:50
null

Az Infostart közölt összefoglalót a németországi iskolákban uralkodó állapotokról német források alapján. Ugyan minden eszközzel fellép a német kormány a Hamász németországi támogatói és szimpatizánsai ellen, a háború a berlini iskolákba is betört: a diákok a Hamászt éltetik, antiszemita kijelentéseket tesznek, a tanárok pedig tanácstalanok. 

Hozzáteszik: a Hamász izraeli terrortámadásai óta több németországi városban is palesztin terrorszervezetet támogató megmozdulásra került sor. 

Nancy Faeser belügyminiszter szerint minden rendőri és hírszerzői eszközt be kell vetni a támogatók ellen, ami megoldhatatlannak tűnik: 

nemcsak Berlinben, hanem a többi között Stuttgartban és Dortmundban is az elmúlt napokban palesztinbarát demonstrációkat tartottak. A tervezett tüntetések szervezői a tiltásra reagálva azonnal rasszizmussal vádolták a hatóságokat, ami jelzi a a helyzet feloldhatatlanságát.

Mint megtudjuk, a tanárok telefonon kérnek tanácsokat a helyi illetékesektől arról, miként kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán. Mindez annak nyomán kezdődött, írják, hogy 

a hét elején egy 14 éves diák palesztin zászlóval jelent meg az egyik neuköllni iskolában. 

A 61 éves tanár erre megtiltotta politikai szimbólumok használatát, ám ekkor 

egy másik, 15 éves diák rátámadt a tanárra, és tettleg bántalmazta őt.

Szakértők szerint az eset drámai módon bizonyítja, írják, hogy a közel-keleti konfliktus miként befolyásolhatja a berlini iskolák mindennapjait. Egy antiszemitizmus elleni szervezet vezetője így fogalmazott: a Hamász Izrael ellen indított támadásai óta immár nincs egy nyugodt percük sem. „A telefon állandóan cseng, szakadatlanul érkeznek az e-mailek, pedagógusok kérnek tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen magatartást tanúsítsanak”.

A tanárok szerte Németországban sorozatosan számolnak be arról, hogy 

tanulók a Hamászt éltetik, és antiszemita kijelentéseket tesznek, hangos viták, verekedések törnek ki. 

Szakértők tartanak attól, hogy a konfliktus eszkalálódásával párhuzamosan a berlini iskolákban az erőszak is erősödni fog, írják.

Nyitókép: MTI/AP/Halil Hamra
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 348 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 29. 18:07
Saffen-saffen-saffen...
survivor
2023. október 29. 18:06
b77 Kéne a Saría ?
Ehetős Odó
2023. október 13. 11:09
Lipsiknek, akik állandóan a Patást szidják, csak a régi mondást ismétlem: Jobb ma egy Orbán, mint holnap egy turbán!
maxrockatansky
2023. október 13. 10:13
Fasza dolog ez a multikulti. Willkommen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!