Jens Stoltenberg: Izraelnek joga van megvédeni magát, de a válaszlépések arányosak kell legyenek

2023. október 11. 21:26

A NATO főtitkára figyelmeztette az Izraellel szemben ellenséges nemzeteket és szervezeteket, hogy ne próbálják saját javukra kihasználni a kialakult helyzetet.

2023. október 11. 21:26
STOLTENBERG, Jens

Izraelnek joga van megvédeni magát, hiszen hétvégén terrortámadás érte az országot, amelyben sok civil meghalt, viszont a NATO elvárja, hogy az atrocitásokra adott válaszlépések arányosak legyenek – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a szövetség védelmi miniszterei tanácskozásának első napját lezáró szerda esti sajtótájékoztatóján.

Felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy a konfliktus folytatódása során meg kell akadályozni az ártatlan civil életek elvesztését.

Stoltenberg arra is figyelmeztette az Izraellel szemben ellenséges nemzeteket és szervezeteket, hogy ne próbálják saját javukra kihasználni a kialakult helyzetet.

Stoltenberg az ukrajnai háborúval kapcsolatban elmondta: Oroszország fokozza az ukrán infrastruktúra elleni támadásait, és ismét arra készül, hogy a telet háborús fegyverként használja fel. „Ezért most is nagyon fontos, hogy fokozzuk és fenntartsuk Ukrajnának nyújtott támogatásunkat” – mutatott rá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2023. október 12. 17:48
Az EU meg a Hágai Nemzetközi Bíróság már kiadta a körözést a mészárlás felelőseiért? Vagy csak kussolnak?
levi87
2023. október 12. 10:40
Izrael egy fasiszta terrorállam ami már 70 éve népirtást követ el a palesztinok ellen. Nem is tudják értelmezni mi az hogy arányosság.
vapepe
2023. október 12. 08:40
Lehet, az arányos nála az, hogy a Hamasz stratégiájával arányos? Azaz addig megyünk amíg tudunk és addig mindenkit kiírtunk, akit tudunk?
Göby
2023. október 12. 06:33
Arányosan? Akkor csak miliméterre annyi terrorista halhat meg, amennyit megöltek, a többi meg majd a következő buli után? vagy Izraelnek is csak civileket szabad lemészárolnia egy nyugodt reggelen? ... Nem értem az agymenését ennek a tanult ostobának, de szerintem nem tudja milyen rendezvényen van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!