Hezbollah: Az ellenállás kész a konfrontációra a végső győzelemig és a palesztinok teljes felszabadításáig

2023. október 11. 20:59

A libanoni síita szervezet kiemelte: az amerikai repülőgép-hordozók nem tudják őket megfélemlíteni.

2023. október 11. 20:59

Az izraeli-palesztin konfliktus miatt a Közel-Keletre küldött amerikai repülőgép-hordozók nem fogják tudni megfélemlíteni a Hezbollah-t – jelentette ki a libanoni síita fegyveres milícia szerdai közleményében.

Az ellenállás kész a konfrontációra a végső győzelemig és a (palesztinok) teljes felszabadításáig”

– hangoztatta a radikális mozgalom. A Hezbollah szerint nem lepődtek meg azon, hogy az amerikai kormány kiállt Izrael mellett. „Az Egyesült Államokra úgy tekintünk, mint aki partner a cionista agresszióban, és teljes mértékben felelősnek tartjuk a gyilkosságokért és egyéb bűncselekményekért, a palesztinok blokádjáért, ostromlásáért, lakások megsemmisítéséért és védtelen civilek lemészárlásáért, ideértve a gyerekeket, nőket és időseket” olvasható a Hezbollah közleményében.

A szervezet egyúttal felszólította az arab, illetve muszlim államokat,

„amelyek ismerik az Egyesült Államoknak az iraki, a szíriai és az afgán nép elleni agresszióját”, hogy ítéljék el az amerikai beavatkozást. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter nemrég közölte, hogy az Egyesült Államok kész Izraelnek átfogó segítséget nyújtani.

A Hezbollah kedden legkevesebb 15 rakétával támadta Izrael északi határvidékét, válaszul az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MAHMOUD ZAYYAT / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. október 12. 02:45
Ja, Hitler is ilyeneket mondott 1944-ben. Amúgy most basztátok el, hogy valaha is győztesnek érezhessétek magatokat.
Palmoilfree
2023. október 12. 01:52
Auf wieder sehen Herr Jeszenszky!
Nyugatellenes
2023. október 12. 00:24
Hajrá Hezbollah!! A propagandisták meg bekaphatják!
Oldalkosár
2023. október 12. 00:08
El kellett volna fogadnotok a történelmi Palesztina felosztásáról szóló 1947-es ENSZ határozatot, és meg kellett volna elégednetek azzal a földterülettel, amit akkor kaptatok. Ehelyett Izrael 1948-as megalakulása után a gyűlölet hevében a szomszédos arab országokkal rögvest megtámadtátok a zsidó államot. Akkor még Izrael csak védekezett, nem foglalt. Bőven lett volna időtök ezután is felépíteni Palesztinát a határaitok között. De nem, mert nektek az egész kellett. Aztán jött az 1973-as háború. Ezt ti basztátok el, arabok. Rábasztatok a gyűlöletre és a kompromisszumképtelenségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!