Hoppá: Izrael most nem kér Zelenszkijből!

2023. október 16. 20:05

Jeruzsálem szerint nem megfelelő az időpont egy elnöki látogatáshoz.

2023. október 16. 20:05

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szolidaritási látogatásra akart Izraelbe utazni, Jeruzsálem ugyanakkor azt közölte az ukrán elnökkel, hogy

jelenleg „nem alkalmas az idő”

a látogatáshoz – írta a The Times of Israel. 

Zelenszkij a Hamász-támadás után határozottan védelmébe vette Izraelt, mondván, az országnak megkérdőjelezhetetlen joga van megvédeni magát a palesztin terroristák támadásaival szemben. „A terror mindig bűncselekmény, mégpedig nemcsak egy ország vagy konkrét személyek ellen, hanem az emberiség egésze ellen” – mondta.

Izrael többször is támogatásáról biztosította Ukrajnát a háború kirobbanása óta, de nem ajánlott fel katonai segítséget, ami diplomáciai feszültséget váltott ki Kijev és Jeruzsálem között. Izrael ódzkodik attól, hogy ellenséges viszonyt alakítson ki Oroszországgal, amely jelentős katonai jelenléttel rendelkezik Szíriában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2023. október 17. 09:31
Ebből is látszik, hogy Zelenszkij mennyire amatőr, s csak az USA érdekei segítették pozícióba jutását.
pesszimista
2023. október 17. 09:13
Izraelnek ez a gesztusa jól jelzi az idők változását . A nagy Zelenszkij eddig olyan jól képviselte az USA érdekeit, hogy bárhol ami annak uralma alá tartozott, hivatlanul megjelenhetett, mert az valóságos kegynek számított. Elkerülhette volna ezt a nagy megaláztatást, ha betartja a diplomácia szabályait, csak akkor hozza nyilvánosságra ezt a lépését , ha előtte csendben egyezteti.
petya-806
2023. október 17. 07:30
Sőt; "Hoppegylégy!"
Stukov79
2023. október 17. 07:17
Pedig zongorázott volna a farkával az esti híradóban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!