Burkolt igény egy újabb holokausztra?

2023. október 16. 10:52

A civilek irgalmatlan és szisztematikus lemészárlása felért egy XXI. századi barbár pogrommal.

2023. október 16. 10:52
Frank Füredi
Frank Füredi
Magyar Nemzet

„A Dél-Izrael elleni támadás nem csak a szokványos kegyetlenkedés volt. A civilek irgalmatlan és szisztematikus lemészárlása felért egy XXI. századi barbár pogrommal. A szörnyű képek, amelyeket a Hamász emberei rögzítettek, hogy hencegjenek a tettükkel, rémisztő tanúságként szolgáltak az emberi gonoszságra. Bőven felértek a számos lefejezéses videóval, amelyek az Iszlám Állam és más terrorszervezetek embertelenségét dicsőítették. Épp elég rossz volt nézni a Hamász szervezte pogromot.

Ennél is nyugtalanítóbbak ugyanakkor különböző Nyugaton élő csoportok önelégült hangjai, amelyet azt állítják, Izrael felelős a szörnyűségekért. A magukat progresszívként meghatározók sorra bizonygatják, ők is úgy vélik, a gonosz cionisták hozták magukra a bajt. Még az sem készteti őket gondolkodásra, hogy elaljasult Hamász-gyilkosok csecsemőket mészároltak le. Janisz Varufákisz volt görög pénzügyminiszter kijelentette, soha nem ítéli el a Hamászt a kegyetlenkedéseiért. Mint fogalmazott, »az út, amely véget vet az ártatlan életek – palesztinok és izraeliek – tragikus elvesztésének, egy alapvető első lépéssel kezdődik: az izraeli megszállás és apartheid felszámolásával«.

De még ez is civilizált reakciónak számít ahhoz képest, hogy a New York-i izraeli konzulátus előtti palesztinpárti tüntetés egyik felszólalója úgy találta, kétszázötven fiatal lemészárlása egy izraeli zenei fesztiválon kiváló nyersanyag a humoros megjegyzésekhez. Izrael ellenzői, úgy tűnik, különös örömet leltek a fiatal táncosok tömeges legyilkolásának látványában. Mennah Elwan, a brit egészségügyi szolgálat, az NHS egyik orvosa azt közölte az X (ex-Twitter) mikroblogon: az életüket mentve menekülő fiatalok nem civilek voltak, mert »Izraelben nincsenek civilek«. »Ha ez az otthonotok lenne, ott maradnátok és harcolnátok!« – gúnyolódott a menekülő táncosokon. Félreérthetetlen az üzenet, amelyet ő és nyugati palesztinpárti aktivistatársai a világnak küldenek: »nincs itt az ideje a finnyáskodásnak, elvégre csak zsidó életekről van szó«.”

Nyitókép: ETIENNE TORBEY / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 16. 20:33
Ez a szélsőbaloldali kommunista patkány is letette a hűsegesküt. "Faversham-ben él és Ann Füredi férje, aki a British Pregnancy Advisory Service (Brit Terhesség Tanácsadó Szolgálat) vezérigazgatója, ami az Egyesült Királyság legnagyobb független abortusz szolgáltatója. Frank Furedi a brit Humanist Association támogatója. Frank Richards álnéven a Revolutionary Communist Group vezető tagja volt, majd a RCG-ből való kizárása után a Revolutionary Communist Tendency alapítója és elnöke, mely később Revolutionary Communist Party (RCP) néven vált ismertté. Ismét egy kommunista zsidó. Passzol a zsideszhez.
MaBaker
2023. október 16. 19:10
"Ennél is nyugtalanítóbbak ugyanakkor különböző Nyugaton élő csoportok önelégült hangjai, amelyet azt állítják, Izrael felelős a szörnyűségekért. A magukat progresszívként meghatározók sorra bizonygatják, ők is úgy vélik, a gonosz cionisták hozták magukra a bajt." Jobboldali, vagy inkább úgy mondanám életpárti vagyok, de szerintem is közel azonos a felelőssége Izraelnek ebben a konfliktusban a palesztinokéval. Egyik sem jobb mint a másik.
Mandiner444hu
2023. október 16. 15:51
Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink?
Osztap_Bender
2023. október 16. 15:14
Jön az újabb 6 millió áldozat, elvtársak? Most megint kitől akarjátok beszedni az "örök kárpótlást" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!