A PiS szinte akárkivel hajlandó lenne koalícióra lépni, velük viszont senki

2023. október 16. 10:46

A Harmadik út és a Lewica is a PO-val alakítana kormányt.

2023. október 16. 10:46
TUSK, Donald; KACZYNSKI, Lech

Az első eredmények nyilvánosságra hozatala után több politikus is beszélt arról, melyik pártokkal tudnának közösen kormányozni. 

A lengyel Radiozet értesülései szerint Radosław Fogiel, a Jog és Igazságossog (PiS) szóvivője úgy nyilatkozott, hajlandóak tárgyalni a Szejmben a koalícióról bárkivel, aki nem akar asszisztálni Tusk diktátumához. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kosniak-Kamysz, a Harmadik Út pártkoalícióban induló PSL vezetője viszont egyértelművé tette, kizárt, hogy pártja együttműködjön a PiS-szel. 

Krzysztof Śmiszek, a Lewica képviselője a TVN24-nek nyilatkozva elmondta, a Baloldalt nem zavarja, ha Donald Tusk lesz a kormánykoalíció miniszterelnök-jelöltje, mindaddig, amíg a Lewicának komoly beleszólása lehet az új kormány döntéseibe.

Paulina Hennig-Kloska, a Harmadik Út másik pártjának, a  Polska 2050-nek az elnöke pedig arról beszélt, a jelenlegi kormány káros Lengyelországra, és le kell váltani. 

A választás napján készült élő eredményváró műsorunkat itt visszanézheti:

***

Nyitókép: MTI/EPA/Benoit Doppagne

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2023. október 17. 04:22
A magyar árnyékok ujjonganak, mert Orbán elvesztette a választást Lengyelo.-ban. Itthon pedig már megint a magyar árnyékság nyert.
backstablive
2023. október 16. 19:45
Az törtènt ami nèmetorszàgban arra a pàrtra akire legtöbben szavaztak az nem bir kormànyt alakitani mert ott van 3 különbözö hugyos szaroszàjú pàrt amit szaros gyuri a fel istàpol. Tusk az a prostituàlt jó anyukàd büszke lehet rád meg az a nàci apukàd!
Sztrovacsek
2023. október 16. 18:56
NERtársak, minden reményetek Ficoban lesz, akinek 1/3-a sincs Szlovákiában. (42 képviselő a 150-ból)
Nyugatellenes
2023. október 16. 18:31
Zárt ajtók mögötti liberálbolsevik demokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!