Soros emberének nevezte Robert Fico Ódor Lajost

2023. május 11. 07:53

A Smer elnöke azzal próbálta igazolni az állítását, hogy Szlovákia leendő miniszterelnöke tanít a bécsi CEU-n, és Soros-szervezetek környezetében dolgozott – írja a Paraméter.

2023. május 11. 07:53
null

Már most több támadás érte az Ódor Lajos vezette leendő szlovák kormány egyes – feltételezett – tagjait – számol be a Paraméter. A lap úgy tudja, a lehetséges kulturális minisztert, rozsnyói Barczi Gyulát már „kilőtték”.

A legélesebben Robert Fico ment neki a leendő kormánynak és Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek. „Čaputová az idegen érdekek köztársasági elnöke” – írta a Facebookra a Smer elnöke. Majd meg is nevezte, hogy kit ért az idegen érdekek alatt. „A hivatalnokkormány Ódor Lajossal az élén nem a köztársasági elnök javaslata, hanem Soros választása” – állítja Fico.

A Smer elnöke a Soros-ügynöközést többször is megismételte.

A köztársasági elnök Fico legújabb kijelentései miatt valószínűleg bírósághoz fordul, mert már családtagjai is életveszélyes fenyegetéseket kapnak. Fico már hónapok óta Zuzana Čaputovát tartja legfőbb ellenfelének, amit már a Smer több nagygyűlésén is bizonyított. Most beállt mögé Igor Matovič is, csak kissé finomabban fogalmaz, nem „ügynöközi le” nyíltan az államfőt. „Leváltott miniszterelnökként nem fogadott engem, de az amerikai nagykövetasszonyt többször is vendégül látta” – panaszkodott Matovič, és egyben meg is gyanúsította Čaputovát amerikai érdekek képviseletével.

Nyitókép: Bertrand Guay/AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tomek Josef
2023. május 11. 11:34
A Wikipedia magyar és angol verziójában szerepel a magyar nemzetisége, a szlovákból valahogy kimaradt. Szégyelli a magyarságát... Még hogy a Szlovákiában nem találkozott etnikai alapú diszkriminációval... Vagyunk páran akinek más a tapasztalata. https://mandiner.hu/cikk/20230508_szlovakia_miniszterelnok_odor_lajos_magyarsag
syphax
2023. május 11. 09:51
"...Soros emberének nevezte Robert Fico Ódor Lajost.." Azért ebben a Fico megállapitásban--sajnos--LEHET VALAMI IGAZSÁG. Hogy mennyi-milyen mértékű, az majd--valószinűleg--kiderül.De az is elképzelhető, hogy nem derül ki. Akár így lesz, akár "úgy" Fico ú.n. "imádatáról" részünkről--a FIDESZ-KDNP részéről--szó nem volt. Legföljebb egyetértettünk Vele, pomtosabban Ő értett velünk egyet.....ebben-abban-amabban. "EZ"(!) viszont változatlanú fönnáll--akár Soros embere Ódor, akár nem.
Zsolakomarom
2023. május 11. 09:38
tegnapelott layosst imadtak a gonbak tegnap meg imadtak ficot a fideszallatok no mind1, tullendulnek ezeken a dolgokon hamar
ericco
2023. május 11. 09:37
Europa osszes tolvaj gecije a magyar tolvaj gecit akarja utanozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!