Több michigani iskolából is kitiltották a hátizsákokat

2023. május 11. 16:47

A gyerekek nem vihetnek iskolatáskát, mert abban könnyű becsempészni a fegyvereket.

2023. május 11. 16:47
null

Két michigani tankörzetben is megtiltotta a diákoknak, hogy hátizsákokat vigyenek be az iskolába. Az egyik helyen arra hivatkoztak, hogy a közelmúltban több esetben is a hátizsákban próbáltak meg fegyvert csempészni az iskola épületébe. 

A Grand Rapids Public Schools szerdán jelentette be, hogy betiltja a hátizsákok használatát, miután egy töltött pisztolyt találtak egy harmadik osztályos tanuló táskájában. Ebben a tanévben ez volt a negyedik alkalom, hogy fegyvert koboztak el egy tanulótól. Négyből három esetben az iskolatáskában találták meg a fegyvert – írja a CNN.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, és tudjuk, hogy ez jelentős kényelmetlenséget okoz a családoknak.

Nem örülök a döntésnek, de a biztonságot kell előtérbe helyeznünk, és ez most erről szól”

– mondta Leadrine Roby, a Grand Rapids Public Schools tanfelügyelője. 

Az Egyesült Államok iskoláiban komoly nehézséget okoz az iskolai lövöldözésekre való felkészülés, de legfőképp azok megelőzése. A CNN beszámolója szerint év eleje és március 27-e között legalább 16 lövöldözés volt az Egyesült Államok középiskoláiban, amelyekben legalább egy ember megsebesült.

Nyitókép forrása: Pixabay

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. május 12. 11:35
"Mindig az ártatlanok szenvednek a gonoszok tettei miatt!" kb. 350 millió amerikaiból kb. 4000 veszélyes, és ezért a többi 349.996.000 embernek mindenféle tortúrán kell keresztül mennie, ha repülni akar, vagy munkahelyre, iskolába járni....
Csomorkany
2023. május 12. 10:46
Logikus: a fegyvert nem szabad betiltani, tehát betiltják az iskolatáskát.
istvanpeter
2023. május 12. 09:40
De mé' nem az iskolát tiltják be, akkó' biztosan nem lehetne fegyvert bevinni bele!
vajda
2023. május 12. 07:52
Örömmel látom, hogy milyen keményen dolgozik Gretchen Whitmer, Michigan állam republikánus kormányzója :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!