Zelenszkij elmondta, hogy mikor csatlakozhat országa a NATO-hoz

2023. április 16. 07:23

Az ukrán elnök elkötelezett amellet, hogy a csatlakozási folyamat megkezdése előtt megfelelő garanciákat kapjon az országa.

2023. április 16. 07:23
null

Volodimir Zelenszkij Litvániában kiemelte, hogy Ukrajnának még a NATO-csatlakozás előtt hatékony biztonsági garanciákat kell kapnia.

„A litvániai csúcstalálkozón kialakított közös álláspontunk pontosan az a fajta törekvés lehet, amelyre az európai biztonságnak szüksége van. Hatékony biztonsági garanciákra van szükség Ukrajna, vagyis valójában

– fogalmazott.

 

Az ukrán elnök kiemelte, hogy „Oroszországnak ki kell vonulnia Ukrajna területéről. És az ENSZ Alapokmány által lefektetettszabályokhoz kell visszatérni, valamint a nemzetközi jog egyetlen oroszországi megsértését sem lehet figyelmen kívül hagyni”.

***

Nyitókép: MTI,EPA,Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2023. április 16. 18:12
Magyarországnak még az ukránok NATO csatlakozása előtt ki kell lépnie az EU-ból és a NATO-ból. Elég volt egyszer a hitleri náci Németország oldalán pusztulni, ezt nem szabad megismételni.
Krupp Skya
2023. április 16. 17:49
Kina és Oroszország után rögtön csatlakozhat a NATO-hoz, azért a nagyságrendi sorrendet illik betartani. csak akkor már KOTO-nak fogják hívni. Kínai Orosz Transz Organization Ha a NATO valóban védelmi szervezet lenne akkor nem NATO nevűnek kellene lennie hanem KOTON nevűnek.
Csigorin
2023. április 16. 17:39
majd ha piros ho esik de legalabbis radioaktiv
KBA98
2023. április 16. 15:09
soha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!