„A Magyarországgal való kapcsolatunk a csalódás bonyolult története” – jelentette ki a lengyel köztársasági elnök kabinetfőnöke

2023. március 28. 08:04

Pawel Szrot pedig bízott abban, hogy 1849 és 1956 történelmi példája megváltoztatja a magyar kormány álláspontját.

2023. március 28. 08:04
null

Interjú készült Pawel Szrottal, Andrzej Duda köztársasági elnök kabinetfőnökével, aki a NATO-bővítés kapcsán úgy fogalmazott, hogy a magyarok a NATO-bővítéssel kapcsolatos álláspontja

kevésbé volt kategorikus, mint a törököké.

„Ami nem változtat azon, hogy Magyarországgal való kapcsolatunk a csalódás bonyolult története. Orbán Viktor soha nem titkolta Oroszországhoz való hozzáállását, de mi mindennek ellenére el akartuk hinni, hogy a magyarság történelmi tapasztalata, és az, hogy Oroszország kétszer, 1849-ben és 1956-ban is összetörte az országot, megváltoztatja a magyarok álláspontját” – olvasható a politikussal készült interjúban, ami a lengyel Wprost című lap nyomtatott kiadásában jelent meg.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. március 28. 20:05
A lengyelek nem az eszükről híresek.
Oldalkosár
2023. március 28. 18:35
"Magyarországgal való kapcsolatunk a csalódás bonyolult története." Az ezeréves múlt egészét csalódásnak nevezni, csak mert mi nem ugrunk Biden seggébe? Ti mikor adtatok nekünk valamit, lengyelek? Bem apón kívül. Mert mi adtunk, a 2. vh-ban menedéket sokezer lengyel menekültnek. Trianonban adtunk nektek is, igaz nem önként, az országunkból. Azóta egy mukkanás se róla, hova tartoztak azok a területek 1918-ig. Azt a - lehet, csak egyoldalúan - barátságnak titulált történelmi kapcsolatot pedig megeheti a fene, ha sértődötten az egyik fél képes egy aktuálpolitikai helyzetre, jelen esetben a másiknak a háborús Oroszországhoz fűződő, az övéétől eltérő viszonyára kihegyezni.
SzkeptiKUSS
2023. március 28. 15:14
Bizony tanulni kell a történelemből. A hetedizigleni gyűlölködés a nemzetek között nem vezet sehova. Van tapasztalatunk, nem fejtem ki, benne van a néplélekben itt is meg a környező országokban is. Komoly károkat okozva minden félnek, mert időről időre valaki mindig felhasználja. A lengyelek az orosz relációban "győzni" akarnak bármi áron, az ukránok is azt hitték, hogy lehetséges, persze ehhez kellett némi biztatás, akár lengyel részről is. Akár mi lesz a végjáték a szárazföld 9 tizede itt marad Oroszországként. Mindenhogyan meg kell tanulni egymás mellett élni.
savrena
2023. március 28. 14:14
Szrot, azaz eredetiben Schrott. Nomen est omen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!