Schmidt Mária: Hatalmi átrendeződés zajlik Európában (VIDEÓ)

2023. március 20. 10:59

A Terror Háza főigazgatója szerint „Amerika számára nem Berlin az elsődleges szövetséges, hanem Varsó, Kijev és London”.

2023. március 20. 10:59
null

„Az Egyesült Államoknak harminc évig nem volt kihívója a világban” – hangsúlyozta a Bayer show-ban a Magyar Érdemrend nagykeresztjével kitüntetett Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint jelenleg hatalmi átrendeződés zajlik Európában.

A történész a műsorban fenntartotta korábbi állítását Németországról. A Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztetett, „Németország a 20. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel és ezekbe a háborúkban egész Európát és a világot is belerántották.

– hangsúlyozta.

Schmidt arra is felhívta a figyelmet, hogy „a német alkotmány tiltja azt, hogy Németország háborúzzon, hogy bármilyen fegyveres cselekményekhez fegyveres hozzájárulást adjon. Hogy van ez a jogállami Németországban? A külügyminiszternek joga van csak úgy bejelenteni, hogy háborúban állnak egy másik országgal? – tette fel a kérdést.

Felidézte, hogy korábban azért mondta, hogy „Németország nem létezik, mert lehet, hogy még ott van, lehet, hogy még van gazdasági ereje, kormánya. De, milyen szuverén döntése van egy német kancellárnak, amikor azt mondja,

továbbra is fenntartom azt, hogy sem szellemi, sem erkölcsi értelemben, sem pedig a szuverenitás értelmében nem látni, hogy létezne Németország” – húzta alá Schmidt.

Megerősödhet Lengyelország

A főigazgató szerint „Németország még azt sem értette meg, hogy

A jövőbe tekintve megjegyezte, „lehetséges, hogy a németek meggyengülése azonban megerősíti Lengyelországot, akik soha nem a barátjukként néztek a németekre” – hívta fel a figyelmet Schmidt Mária.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. április 19. 17:09
"hangsúlyozta a Bayer show-ban a Magyar Érdemrend nagykeresztjével kitüntetett Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója." Ezt aztán qrva fontos volt megemlíteni.
Finale*
2023. március 20. 20:52
Tartalmas beszelgetes volt.Tobb ilyen Schmidt Maria beszelgetes lehetne mert kivalo riport alany.Okos,szeret es tud is beszelni es mindezt konnyeden es erdekesen teszi.
rajgy
2023. március 20. 17:17
Milyen szépen beszélt a Schmidt Mária a Netanjahuról!! Pedig a Netanjahu rugatta őt ki a Sorsok Házából (Köves Slomo kérésére). A hazaáruló Orbán pedig a Magyar Történelem (Slomo általi) újraírását kínálta fel a Pegazus software-ért! A Schmidt Marcsát kiba@szták a Sorsok Házából mint macskát sz@rni!! A Slomo pedig külföldről hoz ANALFABÉTÁKAT!! Elég ha megnézzük, miket mondtak korábban Horthy Miklósról. - (Kösz Viktor!) Majd aláteszünk ezeknek a "szakértőknek"! De a hazaiakban is forr a düh, hogy őket nem tartja "O1G" elég jó történésznek?? Még mindíg VESZTES ország vagyunk?? https://index.hu/techtud/tortenelem/2019/06/04/schmidt_mariat_kiteszik_a_sorsok_haza_projektbol/
Lajoss
2023. március 20. 14:23
Mariska agyára mentek a közpénz milliárdok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!