Schmidt Mária: Sem szellemi, sem erkölcsi értelemben nem látni, hogy létezne Németország

2023. január 30. 06:11

A történész hangsúlyozta, „jó lenne, ha Németország harmadszor nem rántaná bele Európát a háborúkba”. 

2023. január 30. 06:11
null

Vasárnap Schmidt Mária volt a Hír TV Bayer show című műsorának vendége. A Terror Háza Múzeum főigazgatója hangsúlyozta:

Schmidt Mária úgy véli, az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket.

A műsorban felidézték Annalena Baerbock német külügyniniszter nagy visszhangot kiváltott kijelentését. A tárcavezető a az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén úgy fogalmazott: „közösen cselekedjünk, és ne egymást hibáztassuk Európában, mert nem egymással, hanem Oroszországgal állunk háborúban.

„Németország a 20. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel ”

Schmidt Mária erre a kijelentésre úgy reagált, hogy „Németország a 20. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel és ezekbe a háborúkban egész Európát és a világot is belerántották.

A történész ezekután arra hívta fel a figyelmet, hogy „a német alkotmány tiltja azt, hogy Németország háborúzzon, hogy bármilyen fegyveres cselekményekhez hozzájárulást adjon. Hogy van ez a jogállami Németországban? A külügyminiszternek joga van csak úgy bejelenteni, hogy háborúban állnak egy másik országgal? Vagy ebbe a kancellárnak is van beleszólása? Ne adj Isten, a német parlamentnek kell erről dönteni” – tette fel a kérdést.

A Terror Háza főigazgatója arról is beszélt, hogy korábban azért mondta, hogy Némeország nem létezik, mert – emelte ki – „lehet, hogy még ott van, lehet, hogy még van gazdasági ereje, kormánya. De, milyen szuverén döntése van egy német kancellárnak, amikor azt mondja, ha a többiek is szállítanak, akkor mi is szállítunk (...) továbbra is fenntartom azt, hogy sem szellemi, sem erkölcsi értelemben, sem pedig a szuverenitás értelmében nem látni, hogy létezne Németország” – szögezte le Schmidt Mária.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. január 31. 09:19
Hát azért a moszkvából fizetett fasiszta ribanc, meg a többi ott üldögélő pofáján lenne bőr, akkor rögvest befognák. Mert hol a németeket fikázzák, hol meg a pénzükre ácsingóznak. Gerinc nulla. Mi a baj pribékek, szorul a hurok, putler nem küld pénzt?
Igazszó
2023. január 30. 17:43
A kancsal holomaca jobb lenne, ha a mára már több, mint 40 milliárdunkba kerülő józsefvárosi holokultuszhelyét istápolná - reggeltől estig, ahelyett, hogy a nemlétező éceszét osztogatja a magyar gojoknak. De még jobb lenne, ha visszaadná a pénzünket és a pályaudvarunkat is, majd elhúzna az szdsz-es zsidó férje és tgm után a pokolra.
dezilluzionista
2023. január 30. 11:09
Schmidtelmebeteg.
Hohokam
2023. január 30. 09:03
Igen, ilyen formában Németország már csak egy névvel ellátott ingatlan. Sem népességében, sem moralitásában köze sincs azokhoz, akik valaha naggyá tették, győzelemben vagy vereségben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!