Románia
ÉLŐ
Ukrajna

„Elvesszük a németek álmát, hogy saját autójuk és otthonuk legyen” – kemény üzenet a zöld főtanácsadótól

2023. február 20. 14:41

Katja Diehl német miniszteri tanácsadó, környezetvédelmi aktivista egy gyűlésen közölte a radikális álláspontot – a német klímaaktivizmus új fordulatszámra kapcsolt, immár félhivatalosnak is tekinthető az állásfoglalás.

2023. február 20. 14:41
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

„Elvesszük a németek álmát, hogy saját autójuk és otthonuk legyen”. Az idézett mondat Katja Diehl klímaaktivista szájából hangzott el, aki a Greta Thunberg nevével fémjelezett Fridays for Future lübecki gyűlésén tartott beszédet.

Amitől a kijelentés különös súlyt kap, az nyilván nem az, hogy Diehl a Letzte Generation ultraradikális klímaaktivista csoporthoz kötődik, akik kétes hírnevüket maguk aszfalthoz pillanatragasztózásával, valamint azzal szerezték, hogy egyébként fizetett aktivistákkal dolgoznak.

Ennél sokal izgalmasabb, hogy a szakmája szerint PR-szakember, mobilitás-szakértő, illetve kutató, eközben Winfried Herrman baden-württembergi közlekedési és Leonore Gewessler osztrák klímavédelmi miniszter tanácsadója is. Nem csupán egy nagyot álmodó klímaaktivista ragadtatta el magát. Amit Diehl mond,

az könnyedén német kormányprogramként köszönhet vissza a közeljövőben.

A kijelentés Némethonban érthető okokból kissé nagyobb port kavart, mint itthon. A Tichys Einblick nevű liberális-konzervatív véleményoldal rámutatott: miközben a kormány a polgárok védelmét hirdeti az elszabadult inflációval és az elszegényedéssel szemben, Diehl éppen a középosztálybeli státuszt jelképező autó és saját otthon birtoklását vette célkeresztbe.

A szokványos autóellenes lózungok mellett a magazin felidézi Diehl tovébbi, izgalmas érvelését is a témában: eszerint a jelenlegi közlekedési rendszer „rokkant- és queerellenes, rasszista és szexista”, és hiába biztonságosabb érzés, például egy nőnek, este inkább az autójába ülni, mint mondjuk egy buszra, miután ezt nem mindenki engedheti meg magának anyagilag, így nem mindenki fér hozzá ehhez a biztonságos térhez. Vagyis: az egyenlőtlenséget erősíti.

 

Az autóellenes kampány mellett érdemes megemlékezni a saját otthon, s különösen a családi ház elleni agitáció eredményeiről: a németországi Hamburg-Nord kerületben már 2021 óta nem szabad családi házakat építeni, egyszerűen nem kapnak rá engedélyt, mert az túl sok építőanyagot használ el.

 

 

Nyitóképen: Katja Diehl Anne Will tévéshow-jában (képernyőmentés)

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
axel2552
2023. február 22. 10:03
Érdekes hogy a környezetvédelmi aktivisták nem tiltakoznak a hábororú ellen (hiszen egy leopard tank fogyasztása csak 48 liter körül van a repülőknek,a hadihajóknak kicsit számottevőbb a fogyasztása és károsanyag kibocsátása.Hogy Ukrajnában mennyi vadállat pusztul el ,hal éhen nem számit.Nem számít a szétlőtt erdő mennyisége sem.Inkább locsoljunk le festékkel egy van gogh festményt mert olyan sok olajat használt el.
lendvaiildiko
2023. február 22. 09:59
Nem ugyanezt mondta virág nyelven a mi zöld angyalkánl, Alsbeta SCHMUCKová, amikor épp hülyeségnek nevezte a vármegye bérleteket?
Belacska
2023. február 22. 08:52
Nincs új a nap alatt. A szélsőséges ideológiák mindig jó táptalajra találnak az idióta teutonoknál. Veszélyes náció!
Domokos
2023. február 22. 05:32
Hát igen . Ilyen sehhonnai senkiházi globalista csicskák kerülhetnek a hatalomra . Ezek gátlástalanul kiszolgálják a multik terveit . Sajnos más nagyobb hasznoszerzés nem nagyon maradt mint elvenni az emberek vagyonát és rabszolgákká tenni őket / minket . Nagyon remélem ehhez nem fog senki kussolva asszisztálni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!