Amerika: Nem fenyegeti katonai veszély Romániát és Moldovát

2023. február 11. 11:54

Az Egyesült Államok támogatja Moldova szuverenitását és területi integritását.

2023. február 11. 11:54
null

Az amerikai kormányzat szerint nem fenyegeti közvetlen veszély Moldovát és Romániát azt követően, hogy orosz rakéták moldovai légtéren keresztül érték el Ukrajnát – közölte a külügyminisztérium helyettes-szóvivője pénteken.

Vedant Patel telefonos sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szoros kapcsolatban vannak a moldovai partnerekkel és a román szövetségesekkel az üggyel kapcsolatban, ugyanakkor hozzátette, arról nincsenek információk, hogy a román légteret is érintették volna a támadó fegyverek.

 

– hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok támogatja Moldova szuverenitását és területi integritását, valamint alkotmányba foglalt semlegességét.

Az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője a tájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok tavaly októberben intézkedéseket hozott az orosz kormány, illetve orosz magánszemélyek és szervezetek ellen Oroszország „folyamatos, rossz szándékú, befolyásszerző kampánya” miatt, amellyel próbálja destabilizálni Moldovát, ehhez fegyverként használva a korrupciót is.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: YASUYOSHI CHIBA / AFP

***

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik