„Kaputt” – német vezérőrnagy vallotta be, hogy az összes Puma lerobbant egy hadgyakorlaton

2022. december 19. 18:46

Nem bírták a megterhelést.

2022. december 19. 18:46
null

„Talán jobb is, hogy Ukrajna nem kapott harci járműveket a németektől” – ezzel a felütéssel indul a Politico cikke, amelyben a német hadseregben tapasztalható állapotokról számolnak be. Úgy fogalmaztak, hogy komoly a baj a Bundeswehren belül, ugyanis a legutóbbi hadgyakorlaton pár nap alatt a haderő

mind a 18 Puma típusú gyalogsági harcjárműve lerobbant. 

A német portál megszerezte az egyik páncélos hadosztály levelét, melyet a hadsereg vezetőinek és a védelmi tárcának címeztek. Ruprecht von Butler vezérőrnagy szerint gyakorlatilag minimális az esély arra, hogy a Pumák a jövő év végéig újra rendelkezésre álljanak és azzal az ötlettel állt elő, hogy a kiesett járműveket a régebbi, de sokkal megbízhatóbb Marderrel pótolják. 

Eberhard Zorn, a hadsereg főfelügyelője igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy felmérik a tényleges hibákat és minden elkövetnek, hogy minél előbb bevethetőek legyenek a Pumák. Úgy tudni, hogy a járművek elektronikája adta fel a harcot. Eddig a hadseregben úgy vélték, hogy megbízhatóak a Pumák, többen azzal indokolják a mostani lerobbanás-hullámot, hogy rendkívüli igénybevételnek voltak kitéve az eszközök a hadgyakorlat során. 

Nyitókép: Mohssen Assanimoghaddam / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik