Eddig 66 milliárd dollár Ukrajnának – világos, hogy a realistáknak volt igazuk

2022. november 10. 12:41

Mindenki, akinek nagyobb az IQ-ja, mint egy szétszórt medúzának, tudja, hogy Ukrajna nem létezne amerikai politikusok pénze nélkül.

2022. november 10. 12:41
null
Sumantra Maitra

„Úgy tűnik, a Biden-adminisztráció a színfalak mögött a tárgyalóasztal felé lökdösi Ukrajnát, miközben mindennel ellátják őket, amit csak Kijev kér. Amerika eddig 66,3 milliárd költött Ukrajna háborújára, eddig az ország történelmébenben ez a legmagasabb háborúra szánt költekezés. 

A Washington Post névtelen forrásokra hivatkozva írja, hogy a Biden-kormányzat biztosítani akarja, hogy a Ukrajna mellett hosszú évekre kitartsanak a támogató államok azáltal, hogy Kijev nem veti el a béketárgyalás lehetőségét. Ez jól szemlélteti, mennyire összetetté vált a Biden-kormányzat álláspontja Ukrajnával kapcsolatban, mivel az amerikai tisztviselők nyilvánosan fogadkoznak, hogy hatalmas összegű segélyekkel támogatják Kijevet »addig, amíg szükséges«, miközben remélik a konfliktus mielőbbi befejeztét – a háború ugyanis az elmúlt nyolc hónap során súlyos következményekkel járt világgazdaságra nézve, emellett pedig nukleáris háborútól való félelmet váltott ki.

Gondoljunk csak bele, milyen ostoba ez a stratégia. Mindenki, akinek nagyobb az IQ-ja, mint egy szétszórt medúzának, tudja, hogy Ukrajna, mint független szereplő és állam, nem is létezne anélkül, hogy az amerikai politikusok ne biztosítanának számára nyitott csekkfüzetet még a bénító infláció és a funkcionálisan nyitott határok mellett is. De Amerikának magánemberként kell könyörögnie Ukrajnának, mert Washington csapdába esett a saját grandiózus retorikája és ostoba döntése miatt, hogy milliárdokat és fejlett fegyvereket ad Ukrajnának. Most a farok csóválja a kutyát.”

Nyitókép: Nathan Posner /  Anadolu Agency / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 11. 04:00
Eddig 66 milliárd dollár Ukrajnának az nem is sok! Trump is sokat adott nekik! https://datawrapper.dwcdn.net/Bm8op/2/#embed?&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202211 Amúgy meg nem a tiédet adja putyinfaszszopó köcsög!!!
Nyugati Ádám
2022. november 10. 22:00
A 2. mondat helyesen a következő: Jelenleg az EU több pénzt kaszál a magyarokon, mint amennyit könyöradományként eddig kifizetett.
amca
2022. november 10. 21:14
Büdös Bence Bidé nagy haverja monda Bidéről: éaéapü2ü2pwqöp2üqwööqwü2ööüqaüüyüy. Gond ez? A JUSA a vesebeteg arabra 100 000 000 USd-t költött. Az afgán misszióra 1000szer 1 000 000 000 USd-t. Hajrá.
sorivo4
2022. november 10. 19:59
Az amerikai politikusoknak nincs pénze. Mármint nem a magánvagyonukat tették fel rá. Az az amerikai adófizetők pénze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!