Az oroszok kivonultak, az ukránok kijárási korlátozást vezettek be Herszonban

2022. november 12. 18:58

Ezt Jaroszlav Janusevics, az ukrán Hersoni Regionális Katonai Igazgatóság vezetője jelentette be.

2022. november 12. 18:58
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, feladták szerdán az oroszok Herszon városát, a Dnyeper keleti partjára vonulnak vissza. „Elsősorban az orosz katonák életének védelme a fontos” – indokolta a visszavonulást Szergej Szurovikin, Putyin rettegett tábornoka. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Az oroszok kivonulás után

Az ukrán hatóságok szombaton kijárási tilalmat vezettek be Herszonban, és korlátozták a városba való be- és kiutazást. Ezt Jaroszlav Janusevics, az ukrán Hersoni Regionális Katonai Igazgatóság vezetője jelentette be.

be kell tartani a kijárási tilalmat és számos egyéb szabályt” – fogalmazott.

Kínos a britek szerint, hogy az oroszok kivonultak Herszonból

A brit tárcavezető szerint az oroszoknak egyetlen fő célpontjukat sem tudták elfoglalni február óta, kivéve Herszont, erre most ki kellett vonulniuk még onnan is.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. november 12. 23:15
De hát Herszonban már nincs senki, a felét az oroszok legyilkolták, a másik felét elhurcolták.
pemete jakab
2022. november 12. 21:00
Mi az orosz hadsereg erőssége? A visszavonulás.
pitypang1125
2022. november 12. 20:50
A beutazást megértem, még a kijárási tilalmat is. De a kiutazás tiltása azt jelenti rohadékok, hogy megint a civileket akarjátok használni fedezéknek. Tetves nácik.
kisgul
2022. november 12. 20:02
Érdekes, mikor a ruszkik voltak a gazdák, nem volt kijárási tilalom, most hogy bevonultak a "hős"hoholok, egyből megszüntették a szabad mozgáshoz való jogot! Éljen az ukrán féle emberi jog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!