Ezzel magyarázza Putyin rettegett tábornoka a visszavonulást

2022. november 09. 18:24

„Elsősorban az orosz katonák életének védelme a fontos” – fogalmazott Szergej Szurovikin.

2022. november 09. 18:24
null

„Elsősorban az orosz katonák életének védelme a fontos, ezért adja fel Oroszország Herszon várost és vonul vissza a Dnyeper keleti partjára” – mondta el Szergej Szurovikin tábornok a TASzSz hírügynökségnek a Portfolió szerint. 

Az „Armageddon tábornok” becenévvel illetett Szurovikin szerint a döntés egyedül az orosz katonákat hivatott védeni, azonban azt is elmondta, hogy az ukrán fegyveres

„A támadó erők mindig nagyobb veszteségeket szenvednek, mint a védekező erők. Ebben az esetben a veszteségeink az ellenség veszteségeinek hetede, nyolcada. Mi elsősorban az orosz katonák életével foglalkozunk” – fogalmazott Szurovikin a cikk szerint.

Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. november 09. 23:52
Ja, azért küldték őket nulla kiképzéssel, rozsdától beragadt fegyverekkel a frontra, úgy, hogy a teljes felszerelést nekik kellett megvenniük a wishlistről. Ez nem ukrán propaganda, ez a valóság.
Akitlosz
2022. november 09. 20:13
"„A támadó erők mindig nagyobb veszteségeket szenvednek, mint a védekező erők. Ebben az esetben a veszteségeink az ellenség veszteségeinek hetede, nyolcada. Mi elsősorban az orosz katonák életével foglalkozunk” – fogalmazott Szurovikin" Hát a háború megnyerésével már nem igazán. Próbálnak addig kitartani, ameddig Amerika - vele az EU - politikája megváltozik. Ukrajna ugyanis köztudottan nem önerőből háborúzik. Adja a katonát és a harcteret. A többit a Nyugat.
56október
2022. november 09. 20:13
Hát, lehet hogy tévedek, de alighanem Szurovikin tábornok az első az orosz hadtörténelemben, aki az orosz katonák életével törődött...
fintaj
2022. november 09. 19:53
Bölcs döntés, az elfoglalt területekből annyit kell megtartani, amennyit meg is lehet védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!