Rendkívüli: feladják az oroszok Herszon városát, a Dnyeper keleti partjára vonulnak vissza

2022. november 09. 16:31

Az oroszok otthagyják a stratégiailag kiemelkedő fontosságú települést.

2022. november 09. 16:31
null

Az orosz erőknek a Dnyeper bal partjára való visszavonását rendelte el szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az orosz hadsereg ennek értelmében kivonul Herszon városából is, melyet a tavasz folyamán foglalt el az orosz hadsereg.

Szergej Szurovikin tábornok, az „orosz különleges hadművelet” parancsnoka szerint nem lehetett tovább fenntartani a város ellátását, így visszavonulnak. Állítása szerint nem tudják működtetni és ellátni a megye fővárosát és a környező településeket. 

– mondta Szurovikin.

A visszavonulásról szóló hír nem sokkal azután jelent meg, hogy az oroszok által kinevezett kormányzóhelyettes, Kirill Sztremuszov szerdán délután egy „közlekedési balesetben” meghalt. 

Nyitókép: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 466 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sixtypusztay Tasziló
2022. november 12. 18:29
Sic transit gloria mundi. De hogy az orbánista törzsközönség is értse: Így múlik el a világ dicsősége. A ruszkiknak kampó, nem birodalom ez már. Remélem mihamarabb belátják és befejezik ezt az egész baromságot, így talán nem kell már annyi embernek, fiatalnak értelmetlenül meghalni. Szégyellje magát mindenki, aki ezt a háborút valaha is támogatta.
u.hu
2022. november 09. 20:00
Patthelyzet. Ott lehetetlen lesz átkelni a folyón. Le lehet mondani Odessza, de a Krím elfoglalásáról is.
Dallasbird
2022. november 09. 19:33
Nem úgy volt hogy Szurovikint Mordorba képezték ki és Sárkányháton vezeti a seregeket ,soha nem hátrál meg ? :P persze Szíriába könnyebb volt kazettás bombával támadni az Aszad ellen lázadó civileket és persze terroristákat is ,az Ufólátó Spotter be is mutatta a jó öreg felvételen ,csak nem találom, biztos elvitte a cica a videót :-)
Amanda51
2022. november 09. 19:30
Szoval megis megkezdodtek a hatter beketargyalasok, a folyo lesz a hatar, v robban a gat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!