Stoltenberg: Az ukrán légvédelem rakétája csapódott Lengyelországba, de Oroszország a felelős

2022. november 16. 13:31

A NATO főtitkára szerint ez nem Ukrajna hibája.

2022. november 16. 13:31
null

Jens Stoltenberg szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nincs arra utaló jel, miszerint szándékos lett volna a Lengyelországot ért keddi rakétatalálat. Kijelentette, egyre biztosabb, hogy az ukránok által kilőtt légvédelmi rakéta csapódott be és ölt meg két lengyel állampolgárt.

A sajtótájékoztatón a NATO-főtitkár azt mondta, az orosz légitámadások elleni védekezésnél ment félre egy ukrán rakéta. Kiemelte, hogy ez nem Ukrajna hibája,

Oroszország viseli a felelősséget azzal, ahogy folytatja az illegális háborúját Ukrajna ellen.

Leszögezte, semmi sem utal arra, hogy Oroszország a NATO-tagállam megtámadására készülne.

Andrzej Duda: Semmi sem utal arra, hogy ez szándékos támadás lett volna Lengyelország ellen

Andrzej Duda úgy fogalmazott, egyelőre semmi sem utal arra, hogy szándékosan megtámadták volna Lengyelországot, állítása szerint valószínűleg egy (az ukrán hadsereg által kilőtt -a szerk.) orosz gyártmányú S-300-as légvédelmi rakéta csapódott be a lengyel-ukrán határ közelében két ember halálát okozva. Stanisław Iwanejko a Fakt lengyel bulvárlapnak mesélt a kedd esti eseményekről, mindkét halálos áldozatot jól ismerte, közeli barátai voltak.

Nyitókép: John Thys/AFP

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szilvarozsa
2022. november 17. 18:36
"... felkerestem azt az orvost, aki rögtön diagnosztizálta is, hogy neked a logika a legismertebb terep. " Az orvosodnak igaza van! Amúgy a lengyelek (pontosabban Andrzej Duda a Lengyel Köztársaság elnöke) hivatalosan is bejelentették, hogy egy ukrán Sz 300-as rakéta robbant náluk. Nem eltérített orosz támadórakéta, meg az azt eltérítő ukrán légvédelmi rakéta. Nem! Csak ukrán rakéta. És az sem lepottyant, vagy ilyesmi, hanem robbant. Mint azt a mindenhol posztolt fényképen is látni: szép nagy krátert robbantott a traktor alá. Végső következtetés: már csak három hülye tagadja a valóságot: - Ukrajna - 444 - Tozin Ci Lehet, hogy nem is hülye vagy, hanem ballibbant hazudozó? Az sem jó!
5m007h 0p3ra70r
2022. november 17. 05:21
"Igen én törtem el a poharat, de a Pistike volt mert előtte bántott!" /Móricka/
kafabatka
2022. november 16. 22:28
Nem tényszerűen nyilatkozik,ellenkezőleg,az ukránokat mosdatja. Elképesztő a mai politikusok mérhetetlen jellemhibája. Épp az jutott eszembe,hogy ezeknél a volt szovjet tagállamok vezetői is tiszteletre méltóbbak voltak. Nem a rendszerről,hanem annak vezetőiről beszélek. Egy kivétel van. Ceausescu.
Tatulus
2022. november 16. 21:40
Kétségtelen, azért, hogy ez a barom a NATO főtitkára lehet, a kinevező a felelős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!