Andrzej Duda: Semmi sem utal arra, hogy ez szándékos támadás lett volna Lengyelország ellen

2022. november 16. 13:04

A lengyel elnöki hivatal Twitter-oldalán tette közzé a köztársasági elnök nyilatkozatát, mely szerint fatális baleset volt a kedd esti rakétabecsapódás.

2022. november 16. 13:04
null

Andrzej Duda úgy fogalmazott, egyelőre semmi sem utal arra, hogy szándékosan megtámadták volna Lengyelországot, állítása szerint valószínűleg egy (az ukrán hadsereg által kilőtt –a szerk.) orosz gyártmányú S-300-as légvédelmi rakéta csapódott be a lengyel-ukrán határ közelében két ember halálát okozva.

A kukoricaföldön dolgozott a két lengyel, akiket megölt a rakéta

Stanisław Iwanejko a Fakt lengyel bulvárlapnak mesélt a kedd esti eseményekről, mindkét halálos áldozatot jól ismerte, közeli barátai voltak. A Fakt lengyel bulvárlap riportot készített Przewodowban, meglátogatták a két halálos áldozattal járó keddi rakétabecsapódás helyszínét. Megkérdezték többek között Stanisław Iwanejkót is, aki jól ismerte az áldozatokat, ugyanis jóbarátok voltak.

A lengyel elnök szerint nincs bizonyíték arra, hogy a rakétát az oroszok lőtték ki, ugyanakkor a NATO-erőket és a lengyel egységeket készültségi szintre helyezték. 

Szerdai sajtótájékoztatóján, melyet a lengyel elnök Mateusz Morawieczki miniszterelnökkel közösen tartott, úgy fogalmazott, hogy az Ukrajna ellen intézett keddi orosz légicsapások a lengyel határhoz közeli területeket is értek. Érthetőnek nevezte, hogy Ukrajna az orosz rakéták ellen légvédelmi rakétákkal is védekezett.

– mondta.

Nyitókép: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2022. november 16. 16:30
Hát ez nem jött be a hoholoknak. De azért szép próbálkozás volt. Nice try, ahogy az ukrán honatyák mondanák.
Tommaso
2022. november 16. 16:06
Bezzeg az albán légvédelem soha nem lenne képes kárt okozni egyik szomszédjának sem.
Tommaso
2022. november 16. 16:01
Jó kis Dudái vannak, ennek a Dudának a Kinga nevű lányának!
19Vs1...
2022. november 16. 15:19
Lengyelország , ukrán kiképző tábor , az S-300 kiképzendőknek 1 fok . A kis hohol , aki a netes háborús játékokon edződött , lelkesen veszi a kezébe a hadi technikát . Látja a bakháton lopakodó fémszőrnyet , gyors elhatározással megnyomja a start gombot . Nincs mit tenni - az orosz ,elavult - rakéta lassan , nehézkesen elindul . Az adrenalin egekben , az újak remegnek - biztos ami biztos - még egyszer megnyomja a start gombot . Zbiwkow és Zbewkow eközben békésen üldögél a beloruszon .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!