Három napra teljesen leáll az Északi Áramlat gázvezeték

2022. augusztus 30. 18:21

A Gazprom részvényei 6 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat megerősítette a gázszállítások felfüggesztését.

2022. augusztus 30. 18:21
null

Három napra teljesen leáll az Északi Áramlat gázvezeték – jelentette be a Gazprom a TASZSZ szerint.

Augusztus 31-én moszkvai idő szerint hajnali négy órától szeptember 3-án moszkvai idő szerint hajnali négy óráig szünetel a gázszállítás

az Északi Áramlaton keresztül az egyetlen üzemben maradt gázkompresszoregység javítása miatt – olvasható a Gazprom Seeburger információs platformon közzétett közleményében.

A Gazprom részvényei 6 százalékkal emelkedtek, miután a vállalat megerősítette a gázszállítások felfüggesztését. A Gazprom korábban arról számolt be, hogy az Északi Áramlaton keresztül történő gázszállítás augusztus 31. és szeptember 2. között teljesen leáll az egyetlen üzemben maradt gázkompresszor-egység javítása miatt.

Amint a munkálatok befejeződnek, és az egységben nem lesz műszaki hiba, a gázszállítás napi 33 millió köbméterre áll helyre

– jelentette a TASzSz.

Július 27. óta az Északi Áramlat gázvezeték több gázturbina leállása miatt maximális kapacitásának töredékén, mintegy 20 százalékán üzemel.

Nyitókép: AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Refil
2022. augusztus 31. 06:45
Csak azt nem értem hogy miért csak a mandin olvasható hogy csak három nap? A független objektíveknél olvasható hogy végleg leáll. Nem tudják mi van, vagy csak ők is hallották.
masikhozzaszolo
2022. augusztus 30. 21:16
Ki fog derülni hamarosan, hogy a vezeték nemjó, mert a geodéták rosszul tűzték ki az útvonalát. Oda lyukad ki, ahol nem kérnek gázt.
nuknuk
2022. augusztus 30. 21:06
Kit érdekel? Az EU megvan orosz gáz nélkül is. Hiteles forrás egyenesen URSULA mondta.
rollotomasi
2022. augusztus 30. 20:34
Megy fel a részvények ára, mi? Persze, mert a Wall Street veszi, mint a cukrot. Erre nincs embargó. Minél rosszabb, annál jobb. Mocskos, álszent tetűhintások!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!