A front közvetlen közelében, tűz alatt tartott területeken járt Ukrajnában a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. július 08. 13:24

A frontvonal közvetlen közelében, több esetben az orosz erők által folyamatosan lőtt területeken járt Ruszin-Szendi Romulusz.

2022. július 08. 13:24
null

Amint arról lapunk is beszámolt, Ukrajnában járt Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A látogatásról az ukrán hadsereg vezérkarának oldalán tettek közzé egy képes beszámolót. A poszt szövege szerint egy kisebb küldöttség érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz vezetésével.

A magyar parancsnok találkozott Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnyij azt mondta: a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban. 

Az ukrán fél tájékoztatása szerint a Magyar Honvédség küldöttsége meglátogatta az orosz pusztítás ikonikus helyszíneit, így Gostomel, Irpin és Borodyanka településeket. A beszámoló kitért arra is, hogy a magyarok ellátogattak Mikolajivba, Odesszába, Dnipróba és Harkivba is, ahol tájékoztatást kaptak a front helyzetéről.

Ennek különlegessége, hogy a fenti városok közül több a jelenlegi frontvonalak közvetlen közelében található és az orosz tüzérség gyakorlatilag folyamatos tűz alatt tartja őket.

Lapunk a napokban szemlézte Mihail Hodarenko orosz tartalékos ezredes nyilatkozatát, melyben rámutatott: Harkiv, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Odessza városa lehet következő célpont. Mint látható, e négy település közül háromban is látogatást tett a parancsnok által vezetett magyar delegáció. Arról is írtunk, hogy éppen a harkivi területen hunyt el a napokban egy brazil mesterlövész, aki az ukránok oldalán vett részt a harcokban. A bunkert, amelyben a nő és társai rejtőztek, orosz rakétatalálat érte. Június végén egy nukleáris létesítményt ért támadás Harkivban. 

Odesszát július első napján érte nagy erejű orosz támadás. Az ukrán elnöki hivatal vezetője által akkor közzétett bejegyzés és videó szerint X-22-es rakétákkal lőttek lakóépületeket és szabadidőközpontokat. A támadásban 18 felnőtt és két gyerek vesztette életét. A minap számoltunk be arról, hogy a város hivatalos közlése szerint két orosz rakéta két mezőgazdasági hangárt talált el szerda éjszaka, amelynek következtében a gabonasilók a bennük tárolt mintegy 35 tonna gabonával együtt megsemmisültek. Ennek a támadásnak nem voltak halálos áldozatai. 

 

Nyitókép: Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnában. Forrás: Facebook, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hivatalos oldala.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hgabor333
2022. július 08. 20:37
"a bennük tárolt mintegy 35 tonna gabonával " Azt magyarázzameg nekem valaki, hogy miért ilyen felületesaz összes újságíró?
Claudius1
2022. július 08. 19:44
Na akkor ruszkibérencek mi lesz most? Ukránbérencek lesztek? A MH Parancsnoka csakis OV engedélyével mehetett oda. Gondolom mondta, hogy Szlava Ukraina! Mi lesz most veletek, sok dolga van kis agyatoknak, lefekszünk Brüsszelnek, ukrán barátok vagyunk. Ne félejetek! 10 milliárddal több megy propagandára pont miattatok.
matykox
2022. július 08. 18:27
Egyetértés. Az ember elgondolkodik, hogy vajh mire is volt jó ez a látogatás? Sztem látni akartuk a valós helyzetet, nem "kijevi hírekből" tájékozódni. Hogy a propaganda mit hoz ki belőle, az más kérdés.
ebalint
2022. július 08. 18:02
Vajon mi a ... kerestek ott? Eddig is a barátaink voltak, remélem, hogy nem akarkuk ezt tovább mélyíteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!