Orosz ezredes: Gyorsabb a lerohanás, mint Mariupolnál, jöhet Harkiv és Odessza

2022. július 02. 15:35

Mihail Hodarenko komoly kijelentéseket tett az oroszok céljairól.

2022. július 02. 15:35
null

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov szombat délután bejelentette Liszicsanszk bekerítését az orosz hadsereg és a de facto Luhanszki Népköztársaság katonái által. Felmerül a kérdés, írja az Index, hogy mi lesz ezután, milyen irányba haladnak tovább a csapatok és hogy lehetséges-e az ukrán fegyveres erők ellentámadása. Most Mihail Hodarenko orosz tartalékos ezredes a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak nyilatkozott, írják, és megválaszolta az esetleges kérdéseket. Mihail Hodarenko elmondta, írják, hogy a szövetséges erők minden erőfeszítése a Kramatorszk-Szlovjanszk agglomeráció uralására fog összpontosulni. Hozzátette:

a következő fő irány kétségtelenül a Bahmuti (Artemovszk) kerületek lesznek.

Azt nem tudta megmondani, hogy az Kramatorszk térségében pontosan mekkora erővel rendelkeznek az ukránok, de hozzávetőlegesen 8-10 ezer harcosra tehető a számuk.

„De messze nem a csapatok száma határozza meg az adott művelet sikerét, hanem az ügyes vezetés, a tűzfegyverekkel ellátott felszerelés, az élelmiszer- és lőszerkészletek és a morál.

mint korábban” – tette hozzá az ezredes.

Jöhet Odessza?

Elmondta továbbá, hogy nem becsülné alá az ukrán fegyveres erők hatékonyságát és úgy gondolja, hogy „az ellenséggel mindig tisztelettel kell bánni”. Hozzátette: A Nyugat segítsége nélkül az ukrán hadsereg nagyszabású ellentámadása azonban nem valószínű. Szerinte az orosz erők ezt a térséget gyorsabban le tudják majd rohanni, mint Mariupolt. És ha ez megtörtént akkor

Harkiv, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Odessza városa lehet következő célpont.

Fotó: ARIS MESSINIS / AFP 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 03. 16:28
békét
Dezsőke
2022. július 03. 07:36
békét
LancelotDuLac
2022. július 03. 04:05
Orosz ezredes: Gyorsabb a lerohanás, mint Mariupolnál xDDD - azt nem nehéz túlszárnyalni - én egyedül hamarabb foglaltam volna el!
foldizs
2022. július 02. 23:47
Na,holnap már a Dunántúlon lesznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!