Ukrajnában járt a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. július 08. 08:47

Az ukrán hadsereg főparancsnoka szerint a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban.

2022. július 08. 08:47
null

Ukrajnában járt Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. A látogatásról az ukrán hadsereg vezérkarának oldalán tettek közzé egy képes beszámolót. A poszt szövege szerint egy kisebb küldöttség érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz vezetésével.

A magyar parancsnok találkozott Valerij Zsaluzsniyijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnyij azt mondta: a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban.

Nagyra értékelem a szakmai, baráti kapcsolatot, amelyet magyar kollégámmal ápolok, és elégedett vagyok az államaink közti katonai együttműködéssel

– idézték az ukrán főparancsnokot a közleményben.

Az ukránok beszámolójából az is kiderült, hogy a magyar delegáció egy hosszabb körutat tett Ukrajnában. Magyar részről – a Honvédelmi Minisztérium által vagy a honvedelem.hu oldalán – egyelőre nem számoltak be a magyar parancsnok hivatalos látogatásáról.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. július 08. 21:02
ne károgjatok polgártársak!..........nem segítünk ukrajnának katonailag, és nem keveredünk a háborúba!...... nyugi!.......megsúgták az ukránoknak hogy a medve nem játék..de a magyar kuvasz se!.....
Namond
2022. július 08. 13:46
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter e hét kedden járt a Szilvásváradi gazdaságban, hogy szemrevételezze a huszárok lovait. Látogatásáról a miniszter Facebook-oldalán videó is megjelent; melyen programot hirdetett; "Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!"
formaegy
2022. július 08. 13:09
"Ukrajnában járt a Magyar Honvédség parancsnoka" Nyilván nem látunk bele, hogy milyen érdemi pontja lehet ennek a találkozásnak. Ha nem adunk fegyvereket, katonákat stb, akkor mi értelme a Magyar Honvédség parancsnokának odautazni? Jópofizkodás? Azaz magyarul kétszínűség....?
Lolka-Bolka
2022. július 08. 13:02
Nukot a buzy ukranoknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!