Százötvenöt nap alatt repülte körbe a Földet egyedül a 19 éves lány

2022. január 20. 16:02

Guinness rekorder lett az ifjú Zara Rutherford.

2022. január 20. 16:02
null

A 19 éves Zara Rutherford lett a világon a legfiatalabb nő, aki szólóban körberepülte a Földet. A brit-belga pilóta indulása után 155 nappal, csütörtökön szállt le kisrepülőgépével Belgium nyugati részén. Rutherford ezzel bekerül a Guinness Világrekordok közé. A korábbi csúcstartó nő az amerikai Shaesta Waiz volt, aki 2017-ben, 30 évesen repülte végig az utat.

Az abszolút rekorder egy brit fiú, Travis Ludlow, aki tavaly 18 évesen teljesítette a kihívást.

Rutherford a tervek szerint ultrakönnyű, Shark típusú repülőjével három hónap alatt tette volna meg az utat, a könyörtelen időjárás és vízumproblémák miatt azonban néha hetekre a földön kellett maradni, ezért mintegy két hónappal lett hosszabb az utazás.

A fiatal nőnek meg kellett küzdenie a mínusz 35 Celsius-fokos szibériai hideggel és a 32 Celsius-fokos indonéziai meleggel, köddel, erdőtüzek füstjével, sőt útjában még egy tájfun is akadályozta. Az 52 ezer kilométeres utazása alatt öt kontinensen állt meg, 41 országba látogatott el.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2022. január 21. 22:18
Egyszerüen elszomorító ez az idült, elkeseredett írígykedés ami a hozzászólások töbségéböl csöpög/folyik. Szinte hihetetlen, hogy magukat felnött embereknek tartó humanoid egyedek ennyire képtelenek egy 19 éves gyerek sikerének, teljesítményének örülni. Nyomorult dolog lehet egy egész életet ilyen írígységben leélni.
somgabor
2022. január 21. 20:59
Elismerésem, ha a kis hölgy saját keresetéből vett egy gépet, és a vezetésen kívül technikaliag is ért hozzá, mint mondjuk egy dakaros vagy rallis autóversenyző a kocsijához. Aztán persze saját maga leszervezte az utat, saját pénzéből megélt, megszerezte a vízumokat, tárgyalt a helyiekkel és sorolhatnám. Mint mondjuk Fa Nándorék annak idején. De valamiért nagyobb az esély arra, hogy a hölgyikét egy jelentős stáb segítette.
somgabor
2022. január 21. 20:33
How dare you?
Gullwing
2022. január 21. 13:27
Remek. Ez van ha az ember gyerekének sok a pénze és a szabadideje. Mi a következő projek, kecskesimogatás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!