Jézus Krisztusként ábrázolják George Floydot egy amerikai katolikus egyetemen

2021. november 23. 13:18

Az egyetem hallgatói megosztottak a festményt illetően.

2021. november 23. 13:18
null

A Washington DC-ben található Catholic University of America kampuszának két helyszínén is kiállított egy festményt, amely Jézus Krisztusként ábrázolja George Floydot. A festményen Floydot édesanyja tartja karjaiban – adta hírül a Washington Examiner.

Az egyetem vezetése üdvözli az alkotást, pár hallgató azonban ellenérzését fejezte ki a festmény kapcsán. 

Nincs helye ilyen képnek az egyetemen. Istenkáromló, és sértő a katolikus hitre nézve, ugyanakkor mégsem meglepetés, hogy elhelyezték a festményt”

– nyilatkozott egyikőjük. Egy másik hallgató szerint a képpel az egyetem „újabb lépést tett a szekularizáció felé”. Egy harmadik tanuló úgy fogalmazott, hiába tiltakoznának a kép miatt, mindenki tehetetlen. 

Ha kifejeznénk nemtetszésünket, rasszistának bélyegeznének minket”

– fogalmazott.

Nyitókép: Twitter.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. november 26. 10:41
Az anyák szeretik még a megölt gyermeküket is. A kép jelentheti mindenféle (tehát nem csak a fehér anya és fia) gyilkosság tagadását is.
Lmcwelt
2021. november 23. 17:40
Drága kenyér! Ezek már teljesen meghülyültek! Egy köztörvényes bűnözőt ábrázolnak Jézusként! Hiába na, már csak sóhajt az ember!
Rocktoberi
2021. november 23. 16:04
Hová züllik még az USA?
MayorAnna
2021. november 23. 15:37
Mongyuk, a négerekkel van annyi hasonlóság, ők sem csípik a zsidókat, amin nem sokat csudálkozhatunk, végül is azok voltak a rabszolgakereskedők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!