Margaret Atwood megosztott egy cikket, transzfóbiával vádolták meg

2021. október 22. 12:14

A szolgálólány meséje című regény szerzője egy olyan cikket osztott meg, amely szerint a gendersemleges nyelvezet használata ahhoz vezet, hogy a nők elveszítik identitásukat.

2021. október 22. 12:14
null

Kiakasztotta Margaret Atwood író, költő az LMBTQ-lobbit. Az írónő megosztott egy „Miért nem mondhatjuk többé azt, hogy »nő«?” című cikket, melyben a szerző ebben azt fejtegette, hogy egyre gyakrabban csak körbeírják, hogy nőről van szó, de nem írják le a kifejezést, amivel végső soron a női identitást semmisítik meg.

Atwood nem fűzött kommentárt az íráshoz, csak megosztotta, de már ez is elég volt ahhoz, hogy sokan felháborodjanak. A USA Today szerzője egyenesen arról írt, hogy Atwood ezzel transzfób megnyilvánulást tett, és hogy az efféle cselekedetek aztán erőszakhoz is vezethetnek. Többen is bocsánatkérésre szólították fel az írónőt.

Nyitókép: Angela Weiss / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. október 22. 19:50
Nem értem, hogy miért vannak oda azért a minősíthetetlenül béna sorozatért, amit ennek az asszonynak a könyvéből csináltak? Most meg mond valamit, erre ebből is sajtóhír lesz? mellesleg érdekes, hogy pont azok ugatnak be neki, akik eddig sztárolták. Gondolom azért, mert titokban pont olyan sorsot szánnának a nőknek, mint a sorozatban. Mellesleg ez igaz arra a kóreai vacakra is, amit itt reklámoznak állandóan már hetek óta. Azért csinálják, hogy bemutassák, hogy az a kevés kretén, akik magukat félistennek képzelik, hátteres idióták, milyen jövőt szánnának az emberiségnek. A világ 99,99% ezt kb. leszrja és nem is lesz belőle semmi, de legalább arra jó, hogy lássuk Einstennek igaza van: az emberi hülyeségnek nincs határa.
VeJoLa
2021. október 22. 19:16
Ezt már nem tudom követni! A transzoknak mi kifogásuk lehet a nemek ellen, ha egyszer legfőbb vágyuk a biológiai nemükkel ellentétes nemhez tartozni?!
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. október 22. 17:07
A dzsámiba menet Ali csak megrázta a fejét. és annyit mondott "Astaghfirullah" a hitetlenek legújabb perverzitását hallva. Nem sietett sehová, tudta hogy Allah jóvoltából övé lesz itt minden, csak hűnek kell maradnia. Nem is érdekelte különösebben mit csinálnak a hitetlenek, ők már nem a jelen hanem a múlt voltak. Ali hét gyereke voltak a jelen és a jövő is egyben.
karaulu
2021. október 22. 14:10
Erről most a politikai gazdaságtan ugrik be. Annak idején tanulnunk kellett az egyetemen. Az egésznek szerintem nem sok értelme volt, sok ponton ellenkezett a józan ésszel. Csakúgy mint az ún. tudományos szocializmus. Ha egy rendszer elkezdi tagadni a valóságot, az bukásra van ítélve, ez csak idő kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!