Még a Nagy-Magyarország térképet is elvitték a falról!

2020. december 01. 18:41

Nem egy hatósági személyen látszott, nagyon unják már az egészet. Interjú.

2020. december 01. 18:41
Darcsi Karolina

„Négy helyen tartott razziát és házkutatást az ukrán hatóság. Hétfőn, nyolc óra magasságában jelentek meg a nemzetbiztonsági szolgálat emberei az ungvári KMKSZ székházban, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítványnál, szintén Ungváron, a beregszászi főiskolán, illetve Brenzovics alelnök úr lakásánál. Voltak köztük fegyveresek és civilek is. Egy zaporizzsjai bíróság által kiadott végzés értelmében jártak el. 

Mi volt a vád?

A mai napig nem tudjuk. Korábban már voltak vizsgálatok, akkor is a biztonsági szolgálat emberei jártak el, szeparatizmusra hivatkozva. Persze nem jártak sikerrel. Feltételezzük most is valami hasonló lehet majd a vád, sőt, talán össze is kötik a kettőt. Erre utal az is, hogy a KMKSZ székházában a lefoglalt adathordozók mellett olyan konferenciakiadványokat is lefoglaltak, amelyek korábbi, Kárpát-medencei autonómiával is foglalkozó konferenciák ismertetőjét tartalmazzák. 

Sőt, az egyik irodában találtak egy történelmi Magyarországot ábrázoló térképet.

Vitték azt is?

Hát persze! Bár rajta van a dátum, hogy a királyi Magyarország idején készült, nem érdekelte őket. Nem kaptunk semmi tájékoztatást arról, mit szeretnének, mit keresnek.

Az akció során nem történtek atrocitások? Hogy bántak önökkel a hatóságok?

Szerencsére nem került sor atrocitásra. Viszonylag kedvesek, tisztelettudóak voltak, végezték a munkájukat. Nem egy hatósági személyen látszott, nagyon unják már az egészet. Ugye reggel nyolc körül érkeztek, egy-egy helyszínre 10-20 ember, sokan közülük este kilencig ott voltak. Néhányan el is szunyókáltak a csapatból vagy panaszkodtak, hogy unják az egészet, éhesek, mennének haza. Mikor megérkeztek, bemutatták a dokumentumokat, igazoltatták az épületben lévőket, majd azt mondták, aki akar, elmehet. Akik viszont maradtak, azok az akció végéig ottragadtak az épületben.

A nemzetközi közvélemény reagált valahogy?

Az akciót az összes kárpátaljai magyar politikus és közszereplő elítélte, folyamatosan kapjuk a biztatást, a féltő érdeklődést Magyarországról és a határon túli területekről, sőt amerikai magyaroktól is. Bocskor Andrea, kárpátaljai származású EP-képviselő pedig nyílt levélben fordult az európai intézményekhez, Brüsszel és Strasbourg segítségét kérjük az ügy megoldásához.”

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2020. december 01. 22:53
Az orosz nagytesó tudja hogyan kell beszélni ezekkel. Igaz, kellett egy kis csetepaté hogy értsenek a szóból
villogókékfog
2020. december 01. 21:41
Csak ismétlem magam: Egy ismerősöm írta, hogy az egész akciózás apropója most a megyei közgyűlés alakuló ülése miatt van. Kárpátalján van egy helyi és népszerű párt a ridne zakarpattja (kb. szülőföldem kárpátalja). A cél, hogy a kmksz ne támogassa a ridne zakarpattjat a közgyűlésben, hanem a maffia-pártokat. Állítása szerint egyenesen az elnök ("a nép szolgája") pártközpontjából jött az utasítás, hogy a kmkszt meg kell félemlíteni. És tesznek rá, mi lesz a nemzetközi visszhangja. Mivel félnek, hogy leáll a maffiabiznisz, a csempészet és az általános lopás.
mustarharmas
2020. december 01. 21:24
Egy széteső állam szerencsétlenkedése......
sozlib_abschaum
2020. december 01. 20:37
A Kárpátaljaiak jelentség ki, hogy ott mindenki buzi és transznemű. Az ensz két napon belül bevonul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!