Katonai kutyák téptek szét egy osztrák katonát

2019. november 14. 13:42

Az osztrák hadsereg hetven kutyát alkalmaz: 41 rottweilert, 15 belga és öt német juhászt, valamint kilenc labradort.

2019. november 14. 13:42

Katonai kutyák téptek szét egy kutyavezetőt egy bécsújhelyi laktanyában – közölte csütörtökön az osztrák védelmi minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a 31 éves altisztet a kennelben támadták meg a kutyák. Holttestét csütörtökre virradóra találta meg egy kollégája, aki két elszabadult kutyát akart visszazárni.

A minisztérium közölte azt is, hogy az altiszt szerdán délután négy óra tájban ment be a kennelbe, hogy az állatokat ellássa. Mintegy nyolc órával később a szolgálatban lévő tisztnek feltűnt, hogy két belga juhászkutya szabadon kószál a laktanya területén. A minisztérium vizsgálatot indított.

Michael Bauer katonai szóvivő az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy a két belga juhászkutya harci feladatokra van kiképezve.

A feladatuk, hogy az esetleges támadókat ártalmatlanítsák” – közölte. Mintel mondta, a kommandós alakulatok kutyáit a többi között arra idomítják, hogy egy ház ostromakor az ellenfelet kiiktassák. „A menekülő támadót feltartóztatja a kutya. Ha már nem védekezik, a kutya békén hagyja” – tette hozzá Bauer. Hangsúlyozta: eddig nem fordult elő, hogy kutyáik katonákat támadtak volna meg.

Eddig senki sem sérült meg súlyosabban” – fűzte hozzá. Az osztrák hadsereg hetven kutyát alkalmaz: 41 rottweilert, 15 belga és öt német juhászt, valamint kilenc labradort.

(MTI)

(Képünk illusztráció)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nticovqui
2019. november 18. 01:30
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zankider
2019. november 17. 19:50
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
héttörpe
2019. november 15. 13:23
Milyen vallású volt az illető? Csak mert annak idején a németeknél is nagyobb náci osztrákok beleneveltek ezekbe a dögökbe egyet s mást.
Anonymtalan
2019. november 15. 12:37
Ilyen állatokkézé bemenni csak védőruhában lenne szabad, akár a gondozójuk akár nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!