Elássa magát a baloldal – jöhet az amerikai Macron?

2017. június 29. 15:03

A Demokrata Párt vereségei annál is inkább szégyenteljesek, mert Trump sorra adja a magas labdákat.

2017. június 29. 15:03
Káncz Csaba

„Számos megfigyelő szerint a Demokrata Párt moguljai hónapok óta túl sok energiát fektetnek a Moszkva-ellenes hisztériába. A »Nem mi vesztettünk, hanem Putyin győzött« magyarázkodás azonban egyre kevésbé hatja meg a választókat és fejeket követelnek a párt vezetésében. A több hónapja folyó vizsgálatok eddig nem hoztak kézzel fogható eredményt és még a szigorúan titkos aktákba betekintő demokrata szenátoroknak is be kellett vallania, hogy Trump és Putyin összejátszására nincsenek kézzelfogható bizonyítékok.

A Demokrata Párt vereségei annál is inkább szégyenteljesek, mert Trump sorra adja a magas labdákat. Semmibe vett ígéretei, az egészségügy szétdúlása, a további militarizáció, a Goldman Sachs embereinek kormányzati kinevezései és Szaúd-Arábia szélsőséges vezetőivel való összejátszása óriási lehetőségeket kínálna az ellenzék számára. De a demokraták vesszőparipája a Trump-Putyin összejátszásról elviszi a párt összes energiáját. (...)

Az NBC News és a Wall Street Journal felmérése szerint az amerikaiak csupán 16 százaléka támogatja a republikánus terveket, 48 százalékuk pedig kerek-perec elutasítja. Mi több, még a republikánus szavazóknak is csupán 34 százaléka támogatja az egészségügy ilyen szintű szétverését. Nos, ha az amerikai baloldal ilyen magas labdákat kihagy, akkor joggal kerülhet a francia baloldal sorsára. Lehet, hogy küszöbön áll egy »amerikai Macron« megjelenése?”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2017. június 30. 11:36
Ha igazak a CIA vádjai, hogy Trump összejátszott a választás előtt az oroszokkal, meg az oroszok befolyásolták a választást, akkor az a kérdés, hogy a CIA miért nem tett mindezek ellen - akkor? Ha volt Amerika-ellenes tevékenység, a CIA kutyakötelessége lett volna megakadályozni! Ezért van!
pakura_mester
2017. június 29. 21:56
Nehéz elképzelni nagyobb botrányt minthogy egy elnököt egy ellenséges állam hatalomra segít. Ennek a kérdésnek a végére kell járni, ugyanis a titkosszolgálatok tényként kezelik a kérdést. Az egyetlen kérdés mindössze annyi, hogy bizonyítható-e, hogy Trump tudott a dologról. Trump nem egy átlagos elnök, bagatelizálni a botrányait óriási hiba lenne. Csak ma támadott be egy tévés műsorvezetőnőt elképesztő, a hivatalához méltatlan szöveggel.
Knerten
2017. június 29. 19:26
Trump az "amerikai Macron". A baloldal Amerikában is elásta magát, a választók pedig megválasztották az outsidert. Sőt, ilyen értelemben Trump macronabb Macronnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!