Kubába látogat Barack Obama

2016. március 21. 09:02

Az 1959-es kubai forradalom óta Barack Obama az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki látogatást tesz a kommunista országban.

2016. március 21. 09:02

Barack Obama hétfőn érkezett meg Kubába. Az amerikai elnök keddig marad az országban. A látogatás célja, hogy felgyorsítsák az amerikai-kubai kapcsolatok javulását. Ennek érdekében Obama találkozik Raúl Castro elnökkel is – derül ki az Euronews videójából. 

Az 1959-es kubai forradalom óta ez az első alkalom, hogy hivatalban lévő amerikai elnök a kommunista országba látogat.

„Ez az első alkalom, hogy az Air Force One leszállt Kubában, és ez a mostani csak az első állomás. Ez egy történelmi látogatás, és történelmi lehetőség, hogy együtt legyünk a kubai néppel. Új megállapodásokat köthetünk országaink között. Az én jövőképem az, hogy a jövő fényesebb, mint a múlt” – mondta Obama.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. március 21. 19:58
"A látogatás célja, hogy felgyorsítsák az amerikai-kubai kapcsolatok javulását. Ennek érdekében Obama találkozik Raúl Castro elnökkel is" Ennek érdekében? Mert ha más lenne a látogatás célja, akkor nem találkozna az elnökkel? Elnökök akármelyik országba, akármiért is mennek elnökökkel szoktak találkozni egyszerűen azért, mert csak az az egy ember van azonos rangban velük. Amikor valaki nagy embert csak egy alacsony rangú fogad az sértésnek számít a diplomáciában. Mint például amikor Szijjártó magyar külügyminisztert Amerikában csak egy helyettes államtitkár fogadja, a vele azonos rangú külügyminiszter nem kíváncsi rá.
pollip
2016. március 21. 12:58
Obama a biztonság kedvéért vitt magával néhány üzletembert is. Az usa szegény kubaiaknak csak a javát akarja!
red label
2016. március 21. 10:58
A ballib Obama természetes, hogy elmegy a komcs Kubába, Trump már tréflizte!
Morgen
2016. március 21. 10:03
Csak nehogy Kubából is menekülni kelljen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!