Tömegverekedés egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban

2015. október 14. 20:00

Tömegverekedés történt egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban. A vonaton hétszázan utaztak. Az eset kapcsán rendőrségi szakszervezeti vezetők a menekültekkel való bánásmód szigorítását kérték. Eközben a menekültbarát polgármesterek jogi védelmét is szorgalmazzák, ugyanis több tüntetés volt már ilyen településvezetők házai előtt.

2015. október 14. 20:00

Tömegverekedés történt egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban – közölte szerdán a szövetségi rendőrség.

A bajor-osztrák határon fekvő Freilassingból Mannheimbe tartó vonatot már Münchenben meg kellett állítani az összetűzés miatt. Két különböző nemzetiségű csoport esett egymásnak heves vita és kölcsönös sértegetések után. A keddi verekedésben négyen megsérültek, a szövetségi rendőrség öt ember ellen indított eljárást. A vonatról 20 verekedőt szállítottak le a bajor fővárosban.

A Deutsche Bahn vasúttársaság naponta több különvonattal szállítja a határról az Ausztriából érkező menedékkérőket. Azon a vonaton, amelyen a verekedés történt, hétszázan utaztak.

Tudatni kell, mit szabad és mit nem

A német rendőrszakszervezet (DPolG) szerint az erőszakoskodó menedékkérők kérelmét gyorsított eljárással kellene elbírálni, esetükben meg kellene szüntetni a menedékjogi kérelmekről döntő szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) határozata elleni jogorvoslat lehetőségét, és gyorsan ki kellene toloncolni az ilyen embereket az országból.

A DPoLG és a városi és települési önkormányzatok szövetségének (DStGB) közös javaslatait bemutató szerdai berlini tájékoztatón Rainer Wendt, a rendőrszakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a menedékkérőket fel kell világosítani a Németországban érvényes szabályokról. „Tudniuk kell, hogy mit szabad és mit nem” – mondta a szakszervezeti vezető.

Ereje végét járja a rendőrség

A rendőrség terheit enyhíteni kell, mert a szervezet a terhelhetőség határán van. A menekültválságból fakadó feladatok nagyságát jelzi, hogy egyedül Hamburgban az év eleje óta nagyjából ezerszer kellett intézkedni menekültszállásokon történt verekedések miatt – mondta a DPoLG elnöke.

Meg kell erősíteni a menedékkérőket befogadó állomások biztonságát, védelmét is. Fontos lenne, hogy a magán biztonsági szolgálatokat ne csupán a szolgáltatásért megszabott ár alapján válasszák ki – mondta Gerd Landsberg, a DStGB elnöke. 

Polgármesterek két tűz között

A szállások védelmét az idegenellenes támadások megszaporodása miatt is erősíteni szükséges, és ezen a területen a törvényhozásnak is lenne feladata – mondta az önkormányzati érdekképviselet vezetője, hangsúlyozva, hogy szigorítani kellene a gyűlöletből fakadó bűncselekmények büntetési tételeit.

Büntetendővé kell tenni az önkormányzati vezetők megfélemlítését is – mondta Gerd Landsberg, utalva arra, hogy több tüntetést tartottak már a menekültek befogadása mellett kiálló polgármesterek otthona előtt, és arra is volt már példa, hogy egy település vezetője a fenyegetések miatt családja biztonsága érdekében lemondott pozíciójáról.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2015. október 15. 08:39
Nem szép dolog mások kárán örvendezni, de én most nagyon vigyorgok a németeken. Úgy kellett nekik. Már csak azért is, ahogy a bajunkban viselkedtek velünk szemben. Ezért aztán, élvezzék csak a menekültjeik mérnökeit és orvosait. Már csak azért is, mert azok ritka nagy hasznot fognak hozni a német átlag számára. Kívánok nekik minél tovább tartó bevándorlást, csak hogy legyen kellő idejük kiélvezni a gondoskodásukat, meg a muszlim seregekkel való összetartozásuk felülmúlhatatlan csodáját. Csak mert megérdemlik.
Orvosok és mérnökök
2015. október 15. 07:58
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD #refugeeswelcome *taps*
motoros
2015. október 15. 07:40
Merkel majd rendet tesz közöttük. Vagy sem. Vajon mi járhatott a fejében, amikor kiadta a parancsot a sajtónak, hogy írjanak egy mesét a képzett menekültekről! ? A németek integetve fogadták az első migráns vonatokat, most már nincsenek messze az első kövek eldobásától. Rájöttek, hogy itt nem a műtőben fognak tevékenykedni az agysebészek.
kaktuszvirág
2015. október 15. 04:52
Ezekbe a vonatokba katapult üléseket kellene beszerelni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!