Nem tetszik Uruguay a közel-keleti migránsoknak

2015. október 19. 12:18

A dél-amerikai Uruguay 42 közel-keleti migránst fogadott be korábban. A Juan Lacaze nevű halászvárosba került migránsok ételt és magokat kaptak, hogy zöldséget termeszthessenek, most viszont panaszkodnak az életkörülményeik miatt. Az elnöki hivatal előtt tüntettek, hogy másik országba mehessenek.

2015. október 19. 12:18

A dél-amerikai Uruguay 42 közel-keleti migráns befogadását vállalta. Mivel a migránsoknak nincs szíriai útlevelük, és uruguayi útlevelet sem kaphatnak, hiszen nem helyi állampolgárok, nem kaphatnak vízumot másik országba. 

Az uruguayi tengerparti halászváros, Juan Lacaze egy férfit, egy nőt és 15 gyereküket fogadta be, ételt kaptak, valamint magokat, hogy zöldségeket ültethessenek – közölte az AP. A szíriaiak azonban most az életkörülményeik miatt panaszkodnak, tovább akarnak menni egy másik országba. Sok uruguayi viszont hálátlan vendégeknek tartja őket ezért.

Az Uruguayba került migránsok szeptemberben napokon keresztül tüntettek a montevideói elnöki hivatal előtt azt követelve, hogy segítség őket másik országba.

A fent említett menekült családapa október elején benzinnel leöntötte magát. Pszichiátriai kivizsgálásra vitték őt, mert nem tudni, hogy fel is akarta-e gyújtani magát.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner Piroska
2015. október 19. 19:36
Képtelen vagyok megérteni ezt a "harapjunk bele annak a kezébe, aki enni ad" mentalitást.
kenwood
2015. október 19. 18:31
Egyebkent az Ausztralok csinaljak a legjobban. Azok elfogadtak a kvotakat es azonnal targyalasba kezdtek a fülöp szigeteki kormanyzattal, hogy attelepitenek a szireket, mert oda a darab nem megy. Telibe fossak a jellemgyenge liberalisok, zöldek akarkik velemenyet.
e.o.storm
2015. október 19. 16:49
Jose Mujica elnök a helyi türmer gyuszi bevezette az abortuszt, szabadon eresztette a marihuánát és behívta ezt a galerit.
Felhasználó név
2015. október 19. 16:31
"A fent említett menekült családapa október elején benzinnel leöntötte magát" Ezek ilyen bunkok? Egyik sem adott neki tuzet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!