A kelet-ukrajnai lázadók végleg kiiratkoztak a civilizált világból

2014. július 18. 08:49

Innentől kezdve a kelet-ukrajnai lázadók a csecsen terrorizmus legvéresebb korszakának legvéresebb kezű alakjaival kerültek egy kalapba. Ha balfaszságból követték el, amit elkövettek, akkor is.

2014. július 18. 08:49
Gazda Albert

„A kép természetesen csak sokára fog teljesen kitisztulni – ha egyáltalán ki fog –, de valamennyire összeállni látszik. Hiába vádolják egymást a felek, sokkal-sokkal valószínűbb, hogy az akciót a Donyecki Népköztársaság idiótái követték el. Az már mindegy, hogy banálisnak vagy rettenetesnek gondoljuk-e, hogy a célpontot bizonyára ukrán katonai gépnek nézték, és aztán ők maguk is kétségbeesetten ámuldoztak, hogy egy maláj Boeingot sikerült leszedniük, fedélzetén rengeteg hollanddal és több tucatnyi gyerekkel.

Tény, hogy volt Buk föld-levegő rakétájuk, június végén zsákmányolták, büszkélkedtek vele az interneteken. Tény, hogy az akció után egy gép lelövésével is eldicsekedtek. Tény, hogy a történtek óta csak hazudoznak összevissza. Hogy az ukrán SZBU által közzétett hangfelvételek mennyire hitelesek, nem én fogom innen eldönteni, de nélkülük is kereknek látszik a sztori.

Innentől kezdve a kelet-ukrajnai lázadók a csecsen terrorizmus legvéresebb korszakának legvéresebb kezű alakjaival kerültek egy kalapba. Ha balfaszságból követték el, amit elkövettek, akkor is. Most nem arról beszélek, hogy Ukrajna hogyan jutott el idáig, hogy mekkora a szerepe az ország törékeny stabilitásának összeomlásában a kijevi forradalomnak – vagy minek –, vagy hogy a keletukrán konfliktus eszkalálódásához mennyiben járultak hozzá az oroszok. Csak arról beszélek, hogy a donyecki és a luganszki lázadók immár nem lázadók, népfelkelők, sőt nem is szeparatisták, hanem egyszerűen csak terroristák. Immár a hivatalos ukrán terminológia szerint kell emlegetni őket.”

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. július 19. 16:01
Nagy élmény nézni, ahogy a ballibák felzárkóznak a megbízójukhoz. Emlékszem Demszky fénytornyot lövellt az égre Larry Silverstein WTC bontása után, hatalmas hisztibe kezdtek a boriktékban küldött tenyérnyi fehér por után, és erősen kedvetlenek lettek, mikor az ENSZ nem találta az iraki tömegpusztító fegyvert. De segítettek azért magukon néha: 1990. október 10- én, az amerikai kongresszus emberjogi testületének keretében megtartott ülésén egy tizenöt éves kuvaiti lány tanúskodott. Az ülést Tom Lantos vezette. A Nayirah néven szereplő tanú, a könnyező hallgatóság előtt elmondta, hogy mint korházi önkéntes, személyesen látta, amint az iraki katonák kirángatták az újszülötteket az inkubátorokból, és azokat a hideg padlón magukra hagyták. Lantos arra hivatkozott, hogy a tanú teljes nevét titokban kell tartani, annak Kuvaitban élő családtagjai biztonságának érdekében. Később kiderült, hogy a fenti vizsgálatokat a „Hill and Knowlton” közkapcsolati magáncég rendezte meg és bonyolította le. A „Kongresszus Emberjogi Alapítványát, (Congressional Human Rights Foundation), mind a „Polgárok a Szabad Kuvaitért” (Citizens for Free Kuwait) nevű szervezetet a „Hill and Nolton” cég külön erre a célra hozta létre. A hivatalosnak hangzó „kongresszusi” jelzőket Lantos személyes elnöklése biztosította. A fentiekkel kapcsolatban az is kiderült, hogy Nayirah, a kuvaiti nagykövetnek a leánya. Lantos ezt is tudta, de elhallgatta. Az idősb. Bush, elnöknek, az Irak elleni háborús beszédeiben az inkubátorokból kirángatott csecsemők szív facsaró története igen hatásos propagandának bizonyult...."
catalina9
2014. július 19. 13:43
Hogy az ukrán SZBU által közzétett hangfelvételek mennyire hitelesek, nem én fogom innen eldönteni, de nélkülük is kereknek látszik a sztori." no persze, olyan kerek mint a Larry Silverstein féle WTC bontás, a szíriai vegyifegyverek ügye stb. stb. Ami itt igazán kerek az a Cink nevű ballib ügynökség: "..A harmadik lehetőség, hogy az egyébként a piac mindenhatóságát hirdető liberális véleményformálókat üzleten kívüli célok által meghatározott támogatásban részesítenek ilyen-olyan amerikai „nagybácsik”. Utóbbira a legnyilvánvalóbb példa Magyarországon a 444.hu, melybe nemrég szállt be kisebbségi – de a kiadó alapszabálya és tevékenysége tekintetében vétójoggal rendelkező – tulajdonosként a Soros György által elindított Media Development Investment Fund (MDIF) egyik cége. Közben az Átlátszó.hu egyik legfőbb intézményi támogatója a szintén nem profitelven működő Open Society Foundations. A CINK.hu pedig az amerikai Gawker Media egyik tesztoldala; a Szily László nevével fémjelzett blogfelületen nincsenek reklámok – hiszen itt ugyancsak nem szempont az üzleti eredményesség. ....
OberEnnsinnen
2014. július 19. 10:33
A péntek esti Világpanoráma - Echo Tv - új megvilágítást adott az eseményeknek. Az első maláj gép eltűnése kapcsán is... Mindkét esetben igen érzékeny tudású delegáció tudósai ültek a gépeken...
ciprióta
2014. július 19. 08:22
remélem,hogy putler donyecki szarkeverőinek rémtette végre magához tériti a vezető európai érdekhatalmakat. Továbbá azt is remélem,hogy a szörnyethalt hollandok rokonai mielőbb a hágai törvényszékhez fordulnak, annak érdekében,hogy putylert, a világ jelenleg egyes számu terroristáját mielőbb a falhoz állitsák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!