Ámokfutás Belgiumban

2011. december 13. 15:50

A támadó gránátokat dobott egy liége-i buszmegállóra, eddig négyen meghaltak.

2011. december 13. 15:50

A belgiumi Liège városközpontjában gránátokat dobtak egy buszmegállóra és lövéseket adtak le a járókelőkre. A támadásban legalább ketten meghaltak és tízen megsebesültek – írta a NOL a BBC-ra hivatkozva, de időközben ez a szám négy halottra és hetvenöt sebesültre kúszott fel.

Korábbi jelentések szerint több támadó volt, de új információk szerint egy magányos támadó, Nordine Amrani követte el a robbantást. Miután egy háztetőre menekült, ahol sarokba szorították, Amrani öngyilkosságot követett el, egyik gránátjával robbantva fel magát – írja a NOL. Amranit 2008-ban fegyverek, nagy mennyiségű lőszer és kannabisz birtoklásáért 58 hónapos börtönbüntetésre ítélték. A belga főügyészség szerint nem terrorakcióról van szó,d enem világot, miért követte el a robbantást.

Danielle Reynders államügyész közlése szerint a merénylőn kívül egy 75 éves asszony és két tizenéves fiú vesztette életét. Több sebesült állapota továbbra is súlyos, egy kétéves kislány állapota válságos.

Elio Di Rupo miniszterelnök részvétéről biztosította az áldozatokat, és bejelentette, hogy személyesen, a helyszínen tájékozódik a történtekről. Ugyancsak a helyszínre sietett II. Albert király és felesége is. Joelle Milquet belügyminiszter hangoztatta: nem terrorcselekményről van szó, hanem "egy drámai következményekkel járó, elszigetelt bűncselekményről".

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. december 13. 20:50
ha ilyen nehezen viselik a jólétet, átvesszük szívesen
abraxas
2011. december 13. 17:07
Még jó, hogy nálunk tombolnak a szélsőségesek... Belgiumban és Norvégiában bezzeg teljes a társadalmi konszenzus.
nick89
2011. december 13. 16:01
Úgy látszik megérkeztek Budapestről a kínai elftársak által naponta konténerszám becsempészett dorcók, monitorok, motorbiciglik közé pakolt fegyverek. Köszönjük NAV Bevetési Főigazgatóság! Szívesen Uniós Szövetségeseink! http://www.monoricenter.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!