A WASP

2010. augusztus 06. 14:32

Régi dicsőségük éji homályban: a 21. századi Amerika egyre kevésbé épül az alapító atyákra, a fehér, angolszász, protestáns férfiakra.

2010. augusztus 06. 14:32

A jól nevelt, multikulti-hívő, politikailag korrekt európaiak meglepődnek azon, hogy az Egyesült Államokban számon tartják a származást, bőrszínt és vallást. Nem csoda: Amerikát a legtöbben szintén a jól nevelt, multikulti-hívő, politikailag korrekt Hollywoodon keresztül ismerik az Óvilágban. Az igazi Amerika viszont keményebb és tisztább világ ennél: kemény eszmei, ideológia harcok folynak a szuperhatalom élén, és az egész elitet megmozgató kérdés az, hogy liberális vagy konzervatív, katolikus vagy protestáns, esetleg zsidó vagy ateista-e egy-egy újabb legfelsőbb bíró. Obama elnöki beiktatása már megmutatta, hogy megszakadt a fehér, angolszász, protestáns férfiak (a WASP-osztály) uralma, amely a katolikus Kennedy kivételével több mint kétszáz évig adta az elnököket a népek olvasztótégelyének. A legújabb bíró beiktatásával pedig a Legfelsőbb Bíróságból szorult ki a WASP: katolikusok és zsidók folytatják az alapító atyák örökségének őrzését.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vendéen
2010. augusztus 09. 16:11
a zkar viszont jóó
El Topo
2010. augusztus 08. 08:35
"keményebb és tisztább világ ennél" Már úgy értve, hogy az tiszta dolognak számít, hogy az emberek egymás pöcsét firtatják, hogy melyiküké metélt?
jzan
2010. augusztus 08. 00:56
Pár csatát ugyan 2008 óta elvesztettek, a háborút viszont még nem, szerencsére. Azt majd Obamáék fogják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!