Wagner-lázadás után: megrendült vagy megerősödött Putyin hatalma? – Harctér Különkiadás

2023. június 26. 16:56

A Wagner egy nap alatt hősökből árulók csoportjává vált. Harctér különkiadás: a hétvégi események és a hatások elemzése, értelmezése Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel és Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával.

2023. június 26. 16:56
null
Pócza István
Pócza István
  • Mi történt a hétvégén?
  • Mi sarkallta erre a váratlan döntésre Prigozsint?
  • Miért nem ment el Moszkváig?
  • Hogyan reagált az orosz társadalom?
  • Milyen hatással volt ez az ukrajnai hadszíntérre?
  • Mi lesz Prigozsinnal?
  • Gyengült vagy erősödött Putyin hatalma?

Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt: 

 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2023. július 28. 09:00
A Prigozsin féle "lázadás"egy zseniális hadászati harcászati stratégiai húzás volt!A nyugat be kajálta eszt a történetet amit eléjük tálaltak.De nézzük csak volt egy Prigozsin féle gyors menetelés és nem Moszkva,nem Sojgu és nem Putyin volt a célpont hanem Belorusszia.Eszt alátámasztja az is hogy már korábban egy óriási bázist hoztak létre ott a a zsoldos hadseregnek.Hadászati jelentősége ennek óriási .-Felügyelet alá került Belarusz,az ott telepített orosz atomarzenál,és a Lengyelek is az ukikkal együtt retteghetnek ettől a cirka 25 ezer jól felszerelt ,kiképzett harcedzett zsoldos hadseregtől.Ezek a zsoldosok már mindenütt jártak a világba és mindenütt harcoltak is.Szóval a bulvár média ,a nyugati politikusok és a nyugati stratégák egyaránt bekajálták a trükköt és most kapkodnak levegőért.Ennek hozadéka ill. szoros kapcsolata van stratégiai szempontból az uki gabona exportot bénító orosz blokádnak is.Hiába no most az új taktikát az új harcmódszereket próbálják ki az ukukon.
ottoka-0
2023. július 21. 20:10
Putyin mindig erős volt, most pedig főleg.
ottoka-0
2023. július 21. 20:09
így volt csinálva a dolog
Gyzoltan
2023. június 27. 13:58
"Wagner-lázadás után: megrendült vagy megerősödött Putyin hatalma?" Lehet ez is, az is..! -ha Putyin körültekintően, de határozottan nyúl a kérdéshez, a maga javára, Oroszország javára fordíthatja az eseményeket..! -vannak tanulságok..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!