Lukács László, gyümölcshelyzet, európai drogkörkép és 18 éves a Müpa – megjelent az új Mandiner!

2023. június 29. 10:28

Mit jelent konzervatívnak lenni a Tankcsapda frontemberének? Mi lesz Prigozsinnal a hét végi események után? Békés Márton a konzervatív kultúrfölényről, hanyatló USA-dollár és biológiai nemek a sportban – megjelent a Mandiner!

2023. június 29. 10:28
null

A politikai formációknak alapból ajtót mutatunk, mindig is így tettünk – mondja Lukács László. Ezen a héten a jövőre harmincöt éves Tankcsapda alapító-frontemberével olvashatnak címlapos interjút hitről, hazáról és a közösségi médiával ránk szakadó virtuális állétről.

Közélet

Egyre fogynak a hazai gyümölcstermő területek, a technológiai színvonal fejlődése mégis lehetővé teszi a megszokott termésmennyiségek tartását. A klímaváltozás miatt viszont búcsút inthetünk több népszerű gyümölcs magyarországi termesztésének – a részletekről közélet rovatunkban olvashatnak.

A 21. század második-harmadik évtizedében kapnak esélyt a nemzeti-konzervatív erők arra, hogy a száz évig meghatározó baloldali-liberális kulturális hegemóniának véget vessenek. Ebben nyer történelmi jelentőséget a jobboldali pártpolitika és a nemzeti értelmiség természetes szövetsége – írja Békés Márton publicisztikájában.

„Az értelmiségieket az önsajnálat, narcizmus, globális méretű sopánkodás jellemzi” – írja véleménycikkében Lánczi András filozófus.

„Amíg Ukrajna nem szünteti meg a kárpátaljai magyarság botrányos diszkriminációját, az uniós tárgyalási folyamat megkezdését sem szabad Kijevnek megengedni” – írja Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője véleménycikkében.

Külhon & Külföld

A kormányból való kigolyózása után nagy kihívások várnak a magyar pártra: ahogy a román politikum ráfordul a kampányra, az RMDSZ egyszerre kaphatja az ívet a nacionalistáktól és a progresszívoktól, az elsikkadt nemzeti ügyek kapcsán pedig nehéz lesz újra magasba emelni a zászlót – elemzésünket külhon rovatunkban olvashatják.

Külföld rovatunkban az egyre súlyosabb európai droghelyzetről, valamint a Prigozsin-féle múlt heti akcióról olvashatnak.

„Az Európai Unió menekültügyi „kompromisszuma” végzetes töréshez vezethet Magyarországgal és Lengyelországgal” – írja Boris Kálnoky, az MCC Média Iskolájának vezetője véleménycikkében.

Makronóm & Sport

Az amerikai valuta kezdi elveszíteni a dominanciáját – hogy miért, arról makronóm rovatunkból tudhatnak meg többet.

A férfiak teste a serdülőkor kezdetétől olyan módon fejlődik, ami behozhatatlan előnyt teremt számukra a nőkkel szemben, tehát nem transzfóbia elismerni a biológiai nemek jelentőségét a sportban – mondja Jodi Balsam, a Brooklyn Law School sportjogprofesszora, akivel sport rovatunkban olvashatnak interjút.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés 

Böszörményi Nagy Gergely ezen a héten Fekete Rajmund Az amerikai álom (vége) – John F. Kennedy című könyvét ajánlja.

A gasztróban Borbás Marcsi írását olvashatják.

A Forbes szerint a világon a hetedik legismertebb magyar márka, amely nem csupán egy kívül-belül 21. századi előadó-művészeti központ, hanem valódi kulturális agora. A nagykorúságát idén márciusban ünneplő Müpa vezérigazgatójával, Káel Csabával a saját értékeink újrafelfedezéséről, múlt, jelen, jövő egymásra építkező hármasáról és a mindannyiunkban meglévő kulturális dns-ről beszélgettünk élet rovatunkban.

A rovatban a Látom, amit látsz című film kiritkáját olvashatják, a tárcát Leimeiszter Barnabás írta.

A lapot záró utolsó figyelmeztetés rovatban Névai Gábor írt a mára lényegesen megváltozott Berlinről.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter19791003
2023. június 29. 14:22
kis grófó/mága zoltán/dopeman mikor lesz címlapon?
Kormánypárti2
2023. június 29. 12:44
"Egyre fogynak a hazai gyümölcstermő területek" "A klímaváltozás miatt viszont búcsút inthetünk több népszerű gyümölcs magyarországi termesztésének" Anyátok retkes picsája! Lófaszt klímaváltozás! A szarházi globális gyümölcsfelvásárlóknak köszönhetően még a 2010 előtti években, ügyes trükkökkel sikerült kiirtatni több ezer hektár gyümölcsöst, barackost, almást, szedrest, málnást, mert a szarháziak lenyomták az árakat, mondván hogy máshol olcsóbb. Olyan szintre nyomták le az árakat, hogy a gazdák felszámolták, beszántották az ültetvényeiket! Baszódjatok meg! Most ezért rohadt drága minden!
nick89
2023. június 29. 10:54
A kínai negyedben kínai szintetikus drogok terjesztéséről szóló beszámoló lesz valamikor? És ha lesz, akkor miért nem lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!