Karácsony a 99 Mozgalom 500 milliós támogatásáról: Ezek mikroadományok!

2023. június 27. 10:30

A baloldali főpolgármester azt írja, az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat.

2023. június 27. 10:30
null

„Bármit is állít a lakájmédia, még a propagandaminiszter irányítása alatt működő titkosszolgálat sem tett olyan állítást a jelentésében,

reagált közösségi oldalán Karácsony Gergely, miután kiderült: euróban, angol fontban, valamint forintban több mint 500 millió forint érkezett választási kampánymozgalma, a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között, írta meg a Mandiner.hu.

A baloldali főpolgármester úgy véli, az egyesület a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtött mikroadományokat.

„Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője (Perjés Gábor párbeszédes politikus – a szerk.) fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban. Ez onnan is tudható, hogy benne van a nyilvános beszámolóban.

– fogalmazott a városvezető.

Mint az közismert, a Nemzeti Információs Központ hétfőn oldotta fel  2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról szóló titkosszolgálati jelentést.

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én (MTI/Balogh Zoltán)

***

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. június 28. 08:21
Karácsony Gergely: idegenbevezető, műmegfordító, méhmeglegeltető, kerékpárútkifestő, és nagyon magas, vékony magyar polgár. Több is lehet még, ha vállalja. Miért ne? Nagyon is!
ambaracurjan
2023. június 28. 00:27
Gelgőke - mond már meg kéhrlek, hogy hol kell megjelennem egy zárt dobozzal, amelybe mikoradományként dollárt, fontot, svájci frankot és eurót dobálnak nagy címletekben, amely összértéke eléri az 500 milkát. Esküszöm, hogy hagyok csapot-papot és minden hányingeremet félretéve rohanok a rendezvényetekre dobozostul-stul-stul. Amúgy kit néztek tök hülyének? Ezt még a 99 éves agyhalott sem veszi be!
nemmondom
2023. június 27. 19:21
A gyűjtőládákban volt pár ezer font is. Valószínűleg Angliából hazatérő magyar utazók dobhatták be, mivel Londonban nem volt lehetőségük elkölteni, valamint a magyar fővárosba érkezve elámultak a gyönyörű környezeten.
chief Bromden
2023. június 27. 18:42
Felmerülhet a számlavezető bank felelőssége is, ha nem jelentették a "gyanús" pénzmozgásokat. "A törvény előírása szerint a bankoknak, biztosítóknak és egyéb pénzügyi szolgáltatóknak jelentenie kell a nem szokványos, 3,6 millió forint feletti pénzmozgásokat"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!