Ki az a Perjés Gábor, aki félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony-féle mozgalom számlájára?

2023. június 26. 16:07

Vagyonnyilatkozata szerint egymillió forintnyi megtakarítással zárta az előző évet a párbeszédes Perjés Gábor, aki 2021-ben és 2022-ben összesen több mint félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett 99 mozgalom számlájára.

2023. június 26. 16:07
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt: euróban, angol fontban és forintban több mint 500 millió forint érkezett Karácsony Gergely választási kampánymozgalma, a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között.

A befizető egyetlen ember, Perjés Gábor párbeszédes politikus volt – ez derül ki A 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról című titkosszolgálati jelentésből, amelynek titkosítását feloldotta a Nemzeti Információs Központ, a dokumentumot pedig közzétették az Országgyűlés honlapján.

A mozgalom számlájára egyetlen befizetőként annak hivatalos képviselője, Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezik. Perjés tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be a számlára. A tranzakciók nagyobb része valutában történt.

A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”. A pénz forrása egyelőre nem ismert, de a Magyar Nemzet valószínűsíti, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számláján is külföldi pénzek landoltak.

Perjés vagyona

Perjés Gábor 2019 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben párbeszédes színekben. Képviselői bemutatkozásában azt írja, bölcsész és külkereskedelmi végzettséggel rendelkezik, korábban pedig több gépjármű-kereskedelmi cégben is betöltött vezető tisztséget.

Idén januárban benyújtott vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy 200 négyzetméteres törökbálinti háznak, valamint ugyanilyen arányban egy 43 négyzetméteres társasházi lakásnak a XII. kerületben. Utóbbihoz ajándékozás útján jutott hozzá tavaly. Emellett van egy 5400 négyzetméteres szántója Szőlősgyörökön.

Ezeken felül mindössze egymillió forintnyi takarékbetétben elhelyezett megtakarítást tüntetett fel a vagyonbevallásban,

valamint a szintén Törökbálintra bejegyzett Uniclub Kft.-ben meglévő 42 százalékos tulajdoni hányadát.

Nagyobb megtakarításról a korábbi vagyonnyilatkozataiban sem számolt be. A leglényegesebb változás a dokumentumokban annyi, hogy néhány évvel ezelőtt megvált két olyan II. kerületi ingatlantól, amelyeket felerészben birtokolt. Közben viszont tulajdonos lett az említett törökbálinti házban. Az Origo 2021-es cikke szerint Karácsony Gergely 99 Mozgalma is ebba a „Törökbálint elit villanegyedében” lévő ingatlanba volt bejelentve.

A Mandiner megkereste a Párbeszéd sajtóosztályát, hogy megtudjuk: Perjés Gábor milyen forrásból fizette be a Karácsony-féle mozgalom számlájára az 506 millió forintot, és miért fizetett forint mellett euróban és angol fontban is. Amint választ kapunk tőlük, frissítjük cikkünket.

 

Nyitókép: Perjés Gábor Facebook-oldala

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2023. szeptember 20. 15:29
Korábban mondták már ennek a Perjésnek, hogy majd fogunk kérni tőled valamit.
llnnhegyi
2023. szeptember 20. 13:54
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester bűnöző voltál? A büdöslábú komenista maradványok támogatásával? /99/
Krupp Skya
2023. július 06. 06:15
Vágó Pistabácsira hasonlít akkor így már biztos egy szarember.
nyugalom
2023. július 04. 16:54
A 2. Kerületben landoltak ezek az alakok, mint tordai is! Berg ügynök, amerikai kikepzett csaladanya, naggggyon magyar, tordai felesege is itt előskodott.. stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!