Fideszes politikusoktól tanulnak Le Pen pártjának ifjúsági szervezetében

2023. április 20. 18:27

A szervezet párizsi politikai estjén a Fidesz-siker receptjéről beszéltek a kormánypárt brüsszeli képviseletének munkatársai.

2023. április 20. 18:27
null

Magyar Ágnes Zsófia írása

 

Párizsban tartott előadást szerda este a Fidesz pártalapítványának brüsszeli képviseletvezető-helyettese, Magyar Ágnes Zsófia és Török Patrik, a képviselet politikai tanácsadója. A kormánypárt helyi képviselőit a francia jobboldali párt, a Nemzeti Tömörülés ifjúsági szervezetének elnöke, Pierre-Romain Thionnet hívta meg.

Az ifjúsági szervezet Nemzeti Fórum című politikai estjén most először adtak elő külföldi vendégek. A meghívottak arról beszéltek, minek köszönhető a Fidesz sorozatos kétharmada, valamint a kormánypolitika legfontosabb alappilléreiről: a családpolitikai intézkedésekről, a nemzeti konzultációkról valamint a kezdetektől fogva szilárd migrációs álláspontról. Az esemény résztvevőivel beszélgettek a konzervatív-patrióta jobboldal nemzetközi építkezéséről, amelynek új lendületet adott, hogy a Nemzeti Tömörülés a tavalyi választásokon 89 képviselőt szerzett a nemzetgyűlésben.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 21. 08:46
A nyugatnak sosem ment könnyen, hogy a tőle keletre lévőktől tanuljon. Dr Miniszterelnök bárkinek elmondja a receptet, aki megkérdi (tavaly elmondta a CPAC-en). Aki megfogadja sokat nyerhet vele. Aki okoskodik, az meg bukni fog. Ilyen egyszerű. A Nemzeti Tömörülés harmadik erő volt és sokat kell még gyúrnia, hogy kihívó lehessen, főleg az ő rendszerükben, ahol a második forduló lényege, hogy mindenki összefogjon ellenük. Ha viszont önállóan megvan az 51%, akkor nem lesz ellenfelük. Az eredeti franciák még többen vannak, addig van esélyük, amíg ez a helyzet. Ha a bevándorlók kerülnek többségbe, akkor lefőtt a kávé.
ericco
2023. április 21. 08:23
Putyin europai csicskai osszetartanak.
budapesti
2023. április 20. 23:14
Disztingválni kéne megtanulniuk: patikamérlegen kimérni, mi az, amit a céljaikból a francia választók többsége elsőre elfogad, és mi az, amit nem. A Fidesz szakpolitikai intézkedéseiből egyébként jó néhány lehet ilyen (pl. babaváró hitel, CSOK). A baloldaltól és "középről" is sok szavazatot halászhatnának el, ha ügyesek. De ezen kívül még saját médiára is szükségük lenne. A Le Figaro semmit sem ér, más komolyabb lap vagy csatorna nincs is ott a jobboldalon.
Gyugyesz
2023. április 20. 22:13
Apró különbségek: - a Fidesz nem változtatott nevet - a Fidesz nem rúgta ki az alapító elnököt - a Fidesz nem feladta az elveit, hanem megteremtette
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!