Gyanús buszbérlés: ismeretlen tettes ellen tettek bejelentést

2023. április 05. 11:30

Tényi István cikkünk nyomán fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságához.

2023. április 05. 11:30
null

Mint arról a Mandineren már beszámoltunk, a DatAdat Professional Kft. összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött buszos utaztatásra, illetve személyszállításra tavaly márciusban. A két szerződést ugyanazzal a céggel, a Fulvia Kft.-vel kötötték. 

Az ellenzéki összefogás tavaly március 15-re grandiózus gyűlést hirdetett a Műegyetem rakpartra, amelynek sztárvendége Donald Tusk, az Európai Tanács korábbi elnöke volt. Elképzelhető, hogy a Fulvia a DatAdat és az MMM számára ugyanazt a szolgáltatást vállalta be. 

Tényi István szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságánál tett bejelentést „különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt”. Tényi szerint – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja. 

– zárta feljelentését Tényi. 

Nyitókép: MTI/MTVA

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. április 05. 14:13
Kampányidőszakban kisbuszokat bérelni, az kábé a normalitás. Venni nyilván nem fog senki. De kampányrendezvényekre elvinni embereket, az bizony feladat. Bakker, ezen morgolódni elképesztően nagy hülyeség.
Lajoss
2023. április 05. 12:40
A békamenetes közpénzes,országos buszoztatás gondolom nem zavarja Tényi nertársat..
catalina9
2023. április 05. 12:27
Gyanús buszbérlés..ezek Leisztinger fantombuszai voltak...
zoles
2023. április 05. 12:15
Szegény Tényi hiába teszi a feljelentéseket, ha a nyomozók és a bírók elhúzzák az ügyeket. Cseh Katilnék ügyében sem lesz ítélet 15 éven belül az már látszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!