Bagdy Emőke a Laposföld-díjról: „Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket”

2023. április 23. 13:52

A közismert és korszakos pszichológus kapta az idei Laposföld-díjat, ami a díjalapító Szkeptikus Társaság szerint a tudomány citromdíja. Bagdy Emőke a Mandinernek reagált az „elismerésre”.

2023. április 23. 13:52
null
Sal Endre
Sal Endre

Megírtuk: a korábban a DK-s Vágó István nevével fémjelzett Szkeptikus Társaság kiosztotta a Laposföld-díjat, ami szerintük a magyar tudomány citromdíja. A közösségi oldal szavazói öt jelöltre adhatták le voksaikat (Bagdy Emőke pszichológus, Bogár László közgazdász, Máté Gábor pszichoterapeuta, Bardócz Zsuzsanna biokémikus, valamint Sebestyén Balázs médiaszemélyiség).

A jelöltlistán sokan kiborultak. Sebestyén Balázs ugyanakkor, mikor megtudta, hogy jelölt, a következőt mondta: „Versenyben vagyok, és ahol versenyben vagyok, azt el akarom hozni. Nehogy már ne hozzam el a Laposföld-díjat. Ha akarjátok, hogy minden rólatok szóljon, akkor adjátok oda a díjat. Ilyen sajtókampányt soha nem kaptatok még!”

Bagdy Emőke: Én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem (Fotó: Földházi Árpád)

A szavazók végül másképp döntöttek, s Bagdy Emőke kapta a Laposföld-díjat. Az egyetemi tanárként is dolgozó, számos tudományos díjat elnyerő pszichológus a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos, a Szkeptikus Társaság által elavultnak tartott nézeteiért, valamint „ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért” került fel a listára.

Bagdy Emőkéhez is eljutott a hír, s a következőket nyilatkozta a Mandinernek:

„Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. Ezt viszont a szabadság eszméjét, s a szabadság lobogóját cipelők nehezményezik, miközben

Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem. Mikor azonban a tudományra hivatkoznak, azért megjegyezném, pszichológus vagyok, több száz tanulmányt írtam, számos könyvet, ötven éve tanítok, s mielőtt valamihez hozzá szólók, alaposan tanulmányozom előtte a témát. És hozzászólok. Vagy netán nem szabad?” – összegzett Bagdy Emőke, akivel még februárban készítettünk nagyinterjút, amit ITT olvashat.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dettike-2
2023. augusztus 27. 13:47
Bagdy Emőke ugyanúgy politikai elfogultság alapján torzítja a tudományt mint a gender
M.K.R.
2023. április 24. 09:45
Amikor a citrom(díj) visszafelé sül el ...
digitalisjolet
2023. április 24. 01:39
„s mielőtt valamihez hozzá szólók,” Inkább hozzászólok, nem?
Swift Nimblefoot
2023. április 23. 22:47
Ahogy Farnsworth professzor mondta volt, "Nem akarok többé ezen a bolygón élni..." amikor idióták ilyeneket mondanak hogy az a realista gondolkodás hogy csak KÉT biológiai nem van, az "elavult és meghaladott". A történelem majd megemlékezik a woke-ról mint a 2000es évek nagy őrületéről, ami végül csak arra volt jó, hogy előcsalja az összes aberráltat a szekrényből hogy aztán amikor a népharag elsöpörte végül a mozgalmat, ők is vele menjenek a szemétdombra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!