A szlovák külügyminiszter a visegrádi négyek egysége ellen dolgozik

2023. március 14. 06:16

Rastislav Kácert zavarja a történelem, s az, hogy Szlovákia területén magyar közösségek is élnek.

2023. március 14. 06:16
null
Bánó Attila
Bánó Attila

„Nagyon sajnálom Szijjártó Péter külügyminisztert, amiért időnként olyan emberekkel kell találkoznia, mint Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter. Szijjártó Péter bátran és határozottan irányítja a magyar külügyet, képviseli a magyar kormány külpolitikai nézeteit, és ami legalább ilyen fontos, mindeközben ügyel a minőségre, a diplomácia írott és íratlan szabályainak betartására. Kácer úrról mindez sajnos nem mondható el.

A szlovák külügyminiszter időnként kocsmai stílusban támadja a magyar kormányzatot, és nyilvános szereplései során nemegyszer trágár hangot üt meg. Tudjuk: a stílus maga az ember, és nem is érdekelne bennünket, hogy Kácer úr e tekintetben milyen színvonalon áll, ha nem ő lenne Szlovákia külügyminisztere.

Emlékszünk, hogy már Orbán Viktornak a Magyar Királyság térképével díszített sáljából is messzemenő következtetéseket vont le. Nemrég pedig egy nagymihályi pódiumbeszélgetésen jelentette ki az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hogy »akik most azt mondják, hadd legyen a Krím, Donyeck vagy Luhanszk orosz, olyan, mintha azt mondanák, hogy Dunaszerdahely, Kassa a bécsi döntés után úgyis magyar lesz, a Szudéták meg német.«

Ez a kijelentés magyarokat és németeket említ, és erről eszünkbe jutnak a rossz emlékű Benes-dekrétumok, amelyek elnöki rendeletekben rögzítették a Csehszlovákia területén élő magyarok és németek kollektív bűnösségét. E dekrétumok tették lehetővé a két népcsoporttal szemben alkalmazott súlyos jogfosztásokat és büntetéseket. Ezek teljesen szembemennek az Európai Unió alapjogi chartájával, ám azokat ma sem hajlandó eltörölni a szlovák parlament.

Rastislav Kácert feltehetően zavarja a történelem, s az, hogy Szlovákia területén magyar közösségek is élnek.”

Nyitókép: Andrei Pungovschi / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. március 15. 11:50
Már csak Visegrádi 3 van, de ők sem visegrádiak.
Ehetős Odó
2023. március 14. 21:26
"Rastislav Kácert feltehetően zavarja a történelem, s az, hogy Szlovákia területén magyar közösségek is élnek" Engem az zavar, hogy Felső-Magyarország területén olyan tót közösségek élnek, akik arra törekednek, hogy a magyarokat még az antanttól ajándékba kapott ország történelméből is nyom nélkül kitöröljék.
Palatin
2023. március 14. 20:19
A NYUGAT IRIGYSÉGBÖL GYÜLÖL BENNÜNKET! És ez így nagyon jól van, én mindig arra vágytam, hogy sok irigyem legyen. Hogy az irigység nincs gyülölet nélkül, azzal számolni kell. Lassacskán ideje lesz elmeditálgatni azon, hogy vajjon miért is gyülölnek bennünket Nyugaton? Az elsö dolog, amit észre kell vennünk, amiröl ök azt mondják, hogy "ezért", az szemenszedett hazugság. Tehát a gyülöletük hazugságon alapul. De miért hazudnak rólunk? Miért hazudik az ember valakiröl állandóan. Ezt tulajdonképpen a gyurcsányista bolsevikoktól kell megkérdezni, ök ebben profik. Ök miért hazudnak a kormányról? Hát nyilván azért, mert rosszhírét akarják kelteni, meg akarják puccsolni. Mindent meg akarnak tenni, hogy ne sikerüljön a kormánynak semmi. Nos a Nyugat ugyanezt akarja. Borzalmasan idegesíti öket, hogy itt van egy kis országocska, ahol rend van, ahol biztonság van még ilyen zürös idöben, hiába van nekik egy, - még a Wagner csoportnál is agresszivabb ellenzéke -, ezek köszönik szépen jól vannak. Mi meg itt nyugaton hol a kormánytól, hol a migránsoktól, hol az amcsiktól kapunk egy kiadós taslit. És ezek a szemtelen magyarok már 10 évvel ezelött figyelmeztettek bennünket, hogy ez lesz. Mi kiröhögtük öket, most meg ök röhögnek ki bennünket. Ez nem mehet így tovább, a magyarokat le kell rángatni magunkhoz. Egyébként a Nyugat (nemcsak a németek) a zsidókat is irigységböl gyülölte. Egy összetartó, talpraesett nemzet mindig szúrja a globalista csürhe szemét, mert egy összetartó, erös identitással rendelkezö nemzetet nem lehet birkaként kezelni. Ez az alapvetö gyökere a dolognak.
Palatin
2023. március 14. 20:15
A fickó annyira hülye, hogy még a szlovákok is rühellik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!