„Örömmel fogad a finn külügyi bizottság elnöke” – reagált a kritikákra Németh Zsolt

2023. március 06. 12:46

A finn parlament külügyi bizottságának alelnöke a múlt héten azt mondta, a látogatás mögött magyar belpolitikai játszma van.

2023. március 06. 12:46
null

Németh Zsolt az ATV-nek úgy reagált a finn vádakra, hogy pénteken találkozott a finn külügyi bizottság elnökével, aki nagy örömmel fogadja a magyar delegációt és 

„megértik a magyar parlamenti delegáció látogatásának a célját”.

A fideszes politikus arra reagált, hogy a múlt héten a finn külügyi alelnök kifejezetten elutasítóan nyilatkozott látogatásukkal kapcsolatban. Erkki Tuomioja azt állította, Helsinkinek nincs miről tárgyalnia, nincs mit magyaráznia a magyar delegációnak.

– közölte a finn politikus, aki szerint a látogatás mögött egy magyar belpolitikai játszma áll. 

Andreas Norlén svéd házelnök kedden fogadja a magyar parlamenti küldöttséget, akik tisztázó beszélgetésre mennek, mielőtt a magyar parlament megszavazza a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását. A négy fős delegáció Stockholm után látogat tovább Helsinkibe. 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2023. március 06. 20:54
Ugyan, a finn külügyi bizottság alelnöke? Nálunk is minden párt valamilyen bizottságban szerepel, a moslék is. Azt hord össze, amit akar.
KBA98
2023. március 06. 17:03
Az a faszkalap finn is tudja azért, hogy ilyen baromságot beszél, akkor tuti a vétó!
Uppsala
2023. március 06. 16:46
A finn házelnök Matti Vanhanen azt mondta, hogy nem tudja, hogy miről akarnak tárgyalni a magyarok, mert nem közölték és azt sem, hogy vannak-e követeléseik. Azt is mondta, felvilágosítják a magyar delegációt, hogy Finnország miért akar belépni a NATO-ba. Itt valaki villás nyelvvel beszél.
Nemkellnév
2023. március 06. 15:18
Egyébként: nem Magyarország akar NATO-tag lenni, ugye. Akkor most ki a hegy és ki a Mohamed?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!