Finn politikus: Finnországnak nincs mondanivalója a magyar parlament küldöttségének

2023. március 05. 13:31

A finn külügyi bizottság alelnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor küldöttsége érkezik hozzájuk, nem pedig a magyar parlamenté.

2023. március 05. 13:31
null

A finn külügyi bizottság alelnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor küldöttsége érkezik hozzájuk, nem pedig a magyar parlamenté – számolt be a finn Demokraatti híroldal.

A magyar parlament küldöttsége jövő hét szerdán érkezik Finnországba, hogy megvitassa az országok kapcsolatait, valamint Finnország és Svédország NATO-tagságának ratifikációját érintő kérdéseket.

A finn országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke, Erkki Tuomioja a magyar parlamenti küldöttség látogatását a Fidesz és Orbán Viktor küldöttjeinek, nem pedig parlamenti delegációnak tartja.

Szerinte a látogatásnak magyar belpolitikai célok állnak a hátterében.

„Finnországnak nincs miről tárgyalnia a küldöttséggel, és nincs mit magyaráznia” – mondja Erkki Tuomioja. Szerinte a magyar politikai retorikát erősen befolyásolja a sértettség és a bocsánatkérés.

***

Kép forrása: ARIS OIKONOMOU / AFP

Összesen 573 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2023. március 07. 20:08
Vétózni! A finneknek a viselkedés-kultúrájukban még fejlődniük kell! Addig meg rettegjenek az oroszoktól!
BlancoAgilon38
2023. március 07. 18:06
"Szerinte a magyar politikai retorikát erősen befolyásolja a sértettség és a bocsánatkérés." Ja. Mi nem akarunk veletek tárgyalni, szar északiak. Részemről beintenék a NATO tagságotoknak.
Házam Hazája
2023. március 07. 17:45
"A finn külügyi bizottság alelnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor küldöttsége érkezik hozzájuk, nem pedig a magyar parlamenté" A 2/3-ad ezek szerint Hungarikum? :)
zsolti123
2023. március 06. 18:44
Ki ez az Erkki Tuomioja, aki azt mondta, hogy Magyarországgal nincs miről tárgyalni? Ez a finnek Dobrev Klárája. A nagyapó Lenin személyes barátja volt... Mekkora oroszbarátok voltak a nagyszülők - akkor. Sulo Wuolijoki (1881-1957). Sulo Wuolijoki.jpg. English: Finnish journalist and politician Sulo Wuolijoki (1881-1957). A finn külügyi bizottság alelnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor küldöttsége érkezik hozzájuk, nem pedig a magyar parlamenté – számolt be a finn Demokraatti híroldal. A magyar parlament küldöttsége jövő hét szerdán érkezik Finnországba, hogy megvitassa az országok kapcsolatait, valamint Finnország és Svédország NATO-tagságának ratifikációját érintő kérdéseket. A finn országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke, Erkki Tuomioja a magyar parlamenti küldöttség látogatását a Fidesz és Orbán Viktor küldöttjeinek, nem pedig parlamenti delegációnak tartja. Szerinte a látogatásnak magyar belpolitikai célok állnak a hátterében. „Finnországnak nincs miről tárgyalnia a küldöttséggel, és nincs mit magyaráznia” – mondja Erkki Tuomioja. Szerinte a magyar politikai retorikát erősen befolyásolja a sértettség és a bocsánatkérés. Ki ez az Erkki Tuomioja, aki azt mondta, hogy Magyarországgal nincs miről tárgyalni? Erkki Tuomioja (sz. 1946), szociáldemokrata politikus, korábbi finn külügyminiszter, Hella Wuolijoki és Sulo Wuolijoki unokája Hella Wuolijoki, szélsőbaloldali politikus, akit a 40-es években hazaárulásért életfogytiglanigra ítéltek, többek között egy szovjet deszantos, Kerttu Nuorteva rejtegetéséért. Ezen kívül Wuolijoki kapcsolatban állt az NKVD titkos szolgálatával is – adatokat szolgáltatott a szovjetnek Finnország katonai helyzetéről. Wuolijoki szabadon engedése érdekében az USA külügyminiszteriumát kérték fel közben járni. Az 1944-es moszkvai béke után azután szabadult is, s 1945-1949 között már a Finn Rádió főigazgatója. Wuolijoki férje Sulo Wuolijoki Lenin és O. V. Kuusinen személyes barátja. Kádár György, Finnország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!